BEJZBOL

Slovanu i Apollu ni domaći teren nije pomogao protiv Nade

Bejzbol Nada
Ozren Maršić
08.09.2010.
u 13:55

- Zemlje sudionice Interlige imaju više od 30 milijuna stanovnika. Samim tim naš je trijumf veći - kaže Vujnović.

Prvaci Hrvatske, bejzbolaši splitske Nade SSM, ostvarili su još jedan vrijedan uspjeh. U klupske vitrine stigla je titula pobjednika Interlige.

Završni turnir četiri najbolje momčadi igrao se u Bratislavi, a uz Splićane, u Slovačkoj su igrali domaći Slovan i Apollo (obje momčadi su iz Bratislave) te karlovačka Olimpija.

Ćurkovićev “home run”

Inače, Interliga je iznimno zanimljiva, u njoj nastupa 16 klubova iz Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

– Zajedno te zemlje imaju više od 30 milijuna stanovnika. Samim tim naš trofej je veći. Inače, organizacija završnog turnira bila je odlična – rekao je Sergej Vujnović iz Nade SSM.

U finalu su Splićani sa 3:1 svladali domaći Apollo.

– To je bio naš najjači rival, pravi finale, već u polufinalnim dvobojima smo ih gledali i znali smo da nećemo imati lagan posao. Apollo ima čvrstu obranu, solidnog bacača – otkrio nam je Sergej Vujnović iz Nade.

Ključni detalj meča bio je “home run” za tri boda Ante Ćurkovića. Nitko nije mogao vjerovati da će to biti jedini bodovi na Nadinoj strani, ali baš tako se dogodilo.

– Imali smo mi kasnije još prigoda za osvajanje bodova, ali Slovaci su zaista igrali odličnu obranu – kaže Vujnović.

A u obrani je briljirao Ernesto Pereira, zaustavio je sve slovačke napade i na kraju je Nada zasluženo slavila usred Bratislave.

Za titulu su Splićani morali svladati obje momčadi domaćina, dan prije finala u polufinalu sa čistih 6:0 Nada je nadigrala Slovan.

Karlovačka Olimpija treća

– Vrhunski su taj meč odigrali Matko Dabo i Filip Berecki – ističe Vujnović.

Naš drugi predstavnik na završnom turniru, karlovačka Olimpija, u polufinalu je sa 7:1 izgubila od Apolla, ali je u nadmetanju za treće mjesto bila bolja od Slovana sa 17:13.

Osim pobjedničkog pehara bejzbolaši Nade osvojili su i pojedinačne nagrade, Ernesto Pereira je MVP završnog turnira, a najbolji udarač je Filip Berecki.

Nada sezonu želi zaključiti hat-trickom, uskoro se u Splitu održava završnica Kupa Hrvatske, a Splićani s pravom gledaju i prema toj tituli.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije