Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOLAZE ONI NAJBOLJI

Pala je odluka? Derbije u HNL-u sudit će najbolji svjetski suci, ali ne iz ove tri države

Split: Derbi Hajduka i Dinama na stadionu Poljud
Ivo Cagalj/PIXSELL
06.03.2024.
u 17:58

HNS i UEFA zajedničkim snagama čine sve kako bi gorući problem hrvatskog nogometa sveli na minimalnu razinu postojanja

Nakon velike afere s VAR snimkama Hrvatski nogometni savez krenuo je u potpunu ofenzivu kada je riječ o očuvanju integriteta i regularnosti domaćeg nogometnog prvenstva. Bruno Marić podnio je ostavku na mjestu šefa Sudačke komisije HNS-a, a nakon toga se krenulo po pomoć izvana.

Rezultiralo je to osnivanjem posebnog povjerenstva koje će paziti na regularnost u komunikaciji između sudaca u VAR sobi i na terenu. A onda je pala odluka da će tri HNL-derbija do kraja sezone suditi elitni suci, oni koji sude Ligu prvaka. Isprva se mislilo da će to biti bosanskohercegovački sudac Irfan Peljto, slovenski dijeljitelj pravde Slavko Vinčić i Srbin Srđan Jovanović. Ali, iako su nam ta tri elitna suca geografski najbliža, HNS je, po saznanju portala Gol.hr otišao još dalje.

Tako će dvoboje Hajduk - Dinamo, Rijeka - Hajduk i Rijeka - Dinamo do konca aktualne natjecateljske sezone, a možda i kup-dvoboj Hajduka i Dinama uz finale Kupa suditi elitni suci sa samog vrha toga popisa. Očito je, što košta, platit će se, a suci iz Italije, Španjolske ili Engleske definitivno će više stajati HNS od spomenutog srpsko-bosansko-slovenskog trolista.

Još uvijek nije do kraja poznato tko će točno doći suditi naše derbije, ali Michael Oliver, Anthony Taylor, Jesus Gil Manzano, Clement Turpin, Daniele Orsato, svi su oni "u bubnju" iz kojeg će HNS i UEFA zajedničkim snagama odabrati najbolje rješenje. Sa zanimanjem nam ostaje pratiti liste delegiranja sudaca, jer prvi veliki derbi je već 30. ožujka kada na Poljudu igraju Hajduk i Dinamo

.

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
18:24 06.03.2024.

Već vidim transparent - "Orsato, nećeš na more"

XY
XYZ52
18:46 06.03.2024.

Imaš potpuno pravo.

Avatar antikomunist1
antikomunist1
20:01 06.03.2024.

Da li je nominiranje sudaca iz bivše, propale države dista bio predmet rasprave ili samo plasirano od medija ne znam. Vjerujem prije da takvih planova nije bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije