SPORT BILD

Šok iz Njemačke! Mario Vušković dobio drakonsku kaznu, vatreni je izbačen iz nogometa

Utakmica četvrtfinala Europskog U21 prvesntva između Španjolske i Hrvatske
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
27.08.2024.
u 15:53

Vuškovićev slučaj počeo je u rujnu 2022. godine, kada su mladi vatreni i njegov suigrač Xavier Amaechi nakon treninga podvrgnuti dopinškoj kontroli.

Mladi hrvatski nogometaš Mario Vušković i stoper njemačkog drugoligaša HSV-a (22) bit će kažnjen četiri godine - sve do jeseni 2026. Međunarodni sportski sud CAS u Lausannei donio je presudu u slučaju dopinga. No, CAS još nije javno objavio svoju odluku, javljaju njemački mediji. Prema informacijama poznatog Bilda, odvjetnici stranki dobili su obavijest u utorak poslijepodne. Prema informacijama uglednog Sportbilda, odvjetnici stranki obaviješteni su u utorak poslijepodne. Vuškovićev slučaj počeo je u rujnu 2022. godine, kada su mladi vatreni i njegov suigrač Xavier Amaechi nakon treninga podvrgnuti dopinškoj kontroli.

- DFB sportski sud je uvjeren da analize A i B uzoraka urina igrača pokazuju prisutnost egzogenog eritropoetina ili skraćeno EPO-a. Ovo je zabranjena takozvana ‘nespecifična tvar‘, koja predstavlja kažnjivo kršenje antidopinških propisa DFB-a - zaključio je Stephan Obeiholz, predsjednik sportskog suda DFB-a, uz dodatak kako daljnje analize nisu potrebne.

VEZANI ČLANCI:

Suđenje nije bilo dostpuno javnosti, no Bild je došao do snimke desetak minuta duge izjave koju je rekao Vušković dao. O 16. rujnu, danu na koji je uzorak bio pozitivan na EPO na doping-testu, rekao je: 'Bio je to normalan trening prije utakmice. Imali smo sastanak i sat vremena intenzivnog treninga. Trening pod vodstvom našeg trenera uvijek je bio intenzivan poput utakmice.

Inače bih nakon toga otišao u teretanu, ali onda su doping-kontrolori došli po mene i suigrača (Xavier Amaechi, op. a.) i rekli da pođemo s njima u sobu za doping-kontrolu. Pet minuta nakon treninga dao sam polovicu uzorka urina. Potom smo čavrljali i pili vodu, a otprilike 15 minuta kasnije dao sam potrebnu količinu.'

Na upit svog odvjetnika Tomislava Kasala što se potom dogodilo, Vušković je, kako prenosi navodi Bild, drhtavim glasom odgovorio:  - Nakon toga sam trenirao i igrao utakmice, i to je to. U to sam vrijeme dvaput testiran i oba puta je bilo negativno.

Komentara 5

KU
Kujttim
16:37 27.08.2024.

Ne kažem da je svjesno uzeo doping, ali kada mu je već u urinu nađen doping, u A i B uzorku, počeo je medijsku kampanju protiv The National Anti Doping Agency of Germany, liječnika koji su mu uzimali uzorke, nekoliko puta je mijenjao iskaze, umjesto da se nagodio. Imao je krive savjetnike, loše odvjetnike i nije išao na strategiju umanjenja štete (nagodbu), nego na aktivnu obranu i medijski rat s The National Anti Doping Agency of Germany. Moš mislit, sad će jedan nogometaš iz Solina uzdrmati temelje Antidoping agencije u Njemačkoj, procedure koje koriste liječnici kod uzimanja uzoraka. unaprijed izgubljena bitka, iako ja mislim da će se uspjeti vratiti nogometu jer je već izdržao 1 godinu, ima podršku kluba, brat mu dobro zarađuje, ima zapravo podršku cijele obitelji i okoline jer je dobar dečko, ali je izabrao krivu strategiju u dokazivanju svoje nevinosti.

PA
Pajdo
18:49 27.08.2024.

Kad se igraš vatrom onda se opržiš.

Avatar Žuti
Žuti
18:39 27.08.2024.

Ima sreću... samo 2 godine. Da je pametan odmah se mogao nagoditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije