LIGA NACIJA

Šokantan poraz Engleza! Grčka utišala puni Wembley golčinom u sudačkoj nadoknadi

UEFA Nations League - Group B2 - England v Greece
Foto: Paul Childs/REUTERS
1/5
Autori: vecernji.hr, Hina
10.10.2024.
u 22:50

Erling Haaland je s dva pogotka utišao euforiju kod Slovenaca, Talijani uspjeli sačuvati bod protiv Belgije

Nogometna reprezentacija Grčke pobijedila je Englesku s 2:1 u susretu 3. kola Lige nacija koji se igrao na londonskom Wembleyju. Golove za Grke postigao je isti igrač, napadač portugalske Benfice, Vangelos Pavlidis, i to u 49. minuti, odnosno u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Jedan gol, onaj iz 83. minute Pavlidisu je poništen zbog zaleđa. Jedini engleski pogodak djelo je Judea Bellinghama u 87. minuti.

U toj skupini su međusobno igrali još Finska i Irska, reprezentacije koje su nakon dva kola imale nula bodova. Tri boda sada ima Irska koja je u gostima slavila 2-1 iako je domaćin vodio 1-0 golom Pohjanpala. U nastavku su preokret režirali Scales i Brady golovima u 57. i 89. minuti.

Nakon dvije startne pobjede u skupini 2 elitne Lige A Lige nacija nogometaši Italije su po prvi puta ostali bez tri boda, u Rimu su odigrali 2-2 protiv Belgije. Nakon dvadesetak minuta igre na Olimpicu sve se činilo sjajno za Talijane, jer su vodili 2-0. Nakon točno 65 sekundi poveo je domaćin 1-0, asistent je bio Di Marco, a svoj je premijerni pogodak u dresu talijanske reprezentacije postigao Cambiaso. U 24. minuti na 2-0 je povećao Retegui. U završnici prvog dijela su se odnosi na terenu promijenili pa je prvo u 40. minuti pocrvenio domaći igrač Pellegrini, dok je samo dvije minute kasnije De Cuyper vratio Belgiju u igru vrlo lijepim golom za 1-2. U nastavku utakmice su Belgijanci, koji su igrali bez De Bruynea i Lukakua, gotovo cijelo vrijeme napadali s igračem više te su i izjednačili u 61. minuti kada je iz blizine spretno pogodio Trossard. Italija je ostala prva na ljestvici, sa sedam bodova, dok bod manje ima Francuska koja je u Budimpešti nadjačala Izrael 4-1. Francuska nije osjetila neigranje Mbappea  premda je sve do 87. minute bilo labilnih 2-1.

Francuska je povela već u šestoj minuti golom Camavinge, a izjednačio je Gandelman u 24. minuti. Odmor su Francuzi dočekali uz prednost nakon gola Nkunkua, dok je Izrael pao u samom finišu. Theo Hernandez u 87. i Barcola u 89. minuti su postavili konačnih 4-1.

U skupini 3 Lige B uvjerljive su domaće pobjede ostvarili Austrija i Norveška. U Oslu su Norvežani s 3-0 nadigrali Sloveniju i time preuzeli vrh ljestvice. Dva pogotka je dao Haaland, a jedan Sorloth. U Linzu je Austrija ostvarila prvu pobjedu u skupini. Nadjačala je Kazahstan 4-0 golovima Baumgartnera, Leinharta, Sabitzera i Seidla. Gibraltar je u skupini D pobijedio San Marino 1-0, a zasluge za tri boda idu strijelcu Brittu u 62. minuti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije