PREOKRET U FINALU

Splićanin koji nastupa za Srbiju osvojio zlato! Ovo mu je druga olimpijska medalja

Shooting - 10m Air Pistol Mixed Team Gold Medal
Foto: AMR ALFIKY/REUTERS
1/3
30.07.2024.
u 10:49

"Poslije Splita smo otišli u Herceg Novi, zna se da je to grad s puno navijača Zvezde, a zatim u Beograd", rekao je jednom prilikom Damir Mikec, osvajač olimpijskog zlata

Rođeni Splićanin Damir Mikec nastupa za srpsku reprezentaciju u streljaštvu. Sada je došao do olimpijskog zlata u mješovitim parovima u disciplini zračni pištolj na deset metara. S partnericom Zoranom Arnautović je bio precizniji od predstavnika Turske slaveći rezultatom 16:14 nakon preokreta. Ovo je njegovo drugo odličje nakon srebra u Tokiju 2021. godine.

Mikec je rođen 1984. u Splitu, a njegova se obitelj devedesetih godina najprije preselila u Herceg Novi pa zatim u Beograd. Strijelac je u priči o svome odrastanju u Splitu kazao kako je tada govorio da navija za Hajduk, a zapravo je simpatizirao Crvenu Zvezdu.

"Jednostavno se dogodilo, tada je Zvezda osvojila sve što se može osvojiti. Odmah sam osjećao ljubav prema Zvezdi. Rođen sam 1984. godine u Splitu i, naravno, tamo je Hajduk glavni, svi za njega navijaju, osim mene. Kod kuće sam navijao za Zvezdu, a na ulici sam morao govoriti da navijam za Hajduk. Poslije Splita smo otišli u Herceg Novi, zna se da je to grad s puno navijača Zvezde, a zatim u Beograd", objasnio je Mikec.

Komentara 4

PR
prajdali100
11:42 30.07.2024.

Otac mu je bio JNA grlo.Jabuka ne pada daleko od stabla.Što je tu čudno ? Daleko mu naša kuća bila.

MO
Moslavina
11:07 30.07.2024.

Dosadni ste s tim. Izabrao Srbiju za svoju zemlju i gotovo. Otac mu je bio JNA oficir u agresiji na RH. Sretno im.

AN
analitičarka
17:56 30.07.2024.

I nije samo on takav. Rođen ovdje, glumio da smo mu dragi, a srbija i mržnja prema Hrvatskoj u srcu. Zašto je stalno na ovom portalu?! 🤔 E pa upravo zato!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije