PRIZNALA JE

Sportašica zbog dopinga suspendirana s OI, tvrdi da je uzima lijekove bez provjere

Doping/Ilustracija
Friso Gentsch/DPA/Pixsell
28.07.2024.
u 08:27

Mejia, poznata kao "La China", priznala je svojim suigračicama da je uzimala lijekove bez provjere. Izrazila je žaljenje, ustvrdivši kako je to bila pogreška.

Odbojkaška reprezentativka Dominikanske Republike Lisvel Elisa Eve (32) suspendirana je s Olimpijskih igara u Parizu zbog pozitivnog nalaza na dopinškoj kontroli u lipnju.

Mejia je bila pozitivna na furosemid, diuretik koji je koristila za kontrolu zadržavanja tekućine. Supstanca je otkrivena prije otprilike 45 dana tijekom natjecanja Lige nacija.

Mejia, poznata kao "La China", priznala je svojim suigračicama da je uzimala lijekove bez provjere. Izrazila je žaljenje, ustvrdivši kako je to bila pogreška.

Odbojkaška reprezentacija je u priopćenju potvrdila svoju suradnju s istragom Svjetske antidopinške agencije (WADA) dodavši kako 32-godišnjoj odbojkašici prijeti četiri godine suspenzije.

Ženska odbojkaška reprezentacija Dominikanske Republike četvrti put nastupa na Olimpijskim igrama nakon Atene (2004), Londona (2012) i Tokija (2020). Najbolji plasman im je osmo mjesto iz Tokija.

>> Otkrivene plaće izbornika! Dalić zarađuje golem iznos, no nije niti u prvih 10

Doping/Ilustracija
1/24
 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije