GIMNASTIKA

Srbić i Benović odradili sjajan nastup u Parizu. Gotovo sigurno imaju finale

Artistic Gymnastics - Men's Qualification - Subdivision 1
Foto: ATHIT PERAWONGMETHA/REUTERS
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.07.2024.
u 15:47

Aurel Benović plasirao se u finale preskoka dok je u parteru podbacio, Tin Srbić očekivano je izborio finale u preči. Oba finala su u ponedjeljak

Hrvatski gimnastičari Aurel Benović i Tin Srbić u subotu su imali sjajne nastupe u kvalifikacijama i na pragu su nastupa u finalu na Olimpijskim igrama u Parizu.  Benović, kojem su ovo prve Olimpijske igre u karijeri,u svojoj skupini kvalifikacija bio je prvi s ocjenom 14.733. Za prvi preskok je dobio 14.566, a za drugi sjajnih 14.900.

Nakon njega je Tin Srbić u kvalifikacijama preče dobio ocjenu 14.600 što mu je gotovo osiguralo nastup u finalu.  Benović je nakon preskoka nastupio i u kvalifikacijama na parteru, ali tu je sigurno da neće nastupiti u finalu jer je zbog jednog prijestupa dobio ocjenu 13.766 za deseto mjesto nakon prve skupine. Finale preskoka je na rasporedu 4. kolovoza od 16.24 sati, a finale preče 5. kolovoza s početkom u 13.33 sati. 

GALERIJA Raspjevani hrvatski brod na otvaranju: Orilo se 'Hrvatska, Hrvatska', nije nam smetala ni kiša

Artistic Gymnastics - Men's Qualification - Subdivision 1
1/12

"Gledao sam prvi dio, zaključno s dijelom u kojem su pokazali naše sportaše. Uznemirilo me kada sam vidio kako smo izašli, kada sam vidio da sportaši nisu bili u prvom planu. Neki drugi ljudi su bili na rubu broda i samo se njih vidjelo, a sportaši su ostali u pozadini. Na Olimpijskim igrama smo zbog sportaša, ni zbog koga drugoga", rekao je Srbić o ceremoniji otvaranja za HRT pa dodao:

"Šalim se kada sam kazao da sam zbog njih otišao od TV-a, nisam, ali želim to reći. I Barbara Matić i Giovanni Cernogoraz koji su nosili zastavu utopili su se u to sivilo. Mislim da se njih moralo istaknuti jer su zaslužili nositi zastavu, pored njih staviti sve ostale sportaše koji su bili na otvaranju, a ne neke druge ljude. Bože moj, kod nas tako to očito uvijek funkcionira."

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije