rano otišao 'preko bare'

Srbin zaigrao u NBA-u, a da još nije završio srednju školu

SPORTS-BKN-HEAT-JOVIC-10-FL
Susan Stocker/NEWSCOM
10.10.2022.
u 13:26

Jovića (19) čeka još završni ispit, koji je propustio zbog drafta

Nije novost da europski košarkaši u NBA odlaze vrlo mladi, rekli bismo golobradi, i to je slučaj i s 19-godišnjim srpskim krilom Nikolom Jovićem (208 cm).

Velika želja da bude draftiran i izabran od nekog NBA kluba stajala ga je nedovršavanja srednje škole. Jer, upravo u vrijeme završnih ispita Nikola se u Americi pripremao za NBA draft pa će završni srednjoškolski ispit morati dogovarati i polagati online.

Oct 7, 2022; Memphis, Tennessee, USA; Memphis Grizzlies forward Xavier Tillman (2) defends as Miami Heat forward Nikola Jovic (5) passes the ball during the second half at FedExForum. Mandatory Credit: Petre Thomas-USA TODAY Sports Photo: Petre Thomas/REUTERS
Foto: Petre Thomas/REUTERS

Kako drukčije kada ga u idućih osam mjeseci čeka naporna NBA sezona s puno putovanja te bez i najmanje prilike da skokne u Srbiju i to obavi.

- Čim stupim u kontakt sa svojim učiteljima i uhvatim malo vremena, obavit ću to. Dakako, to neće biti lako uskladiti s mojim košarkaškim obvezama i zbog vremenske razlike - kazao je nakon prve pripremne utakmice za Miami Nikola Jović (15 koševa), koji je prošle sezone u ABA ligi ostvarivao prosječno 11,7 koševa, 4,4 skoka i 3,4 asistencije.

Oct 7, 2022; Memphis, Tennessee, USA; Memphis Grizzlies center Steven Adams (4), forward Ziaire Williams (8) and Miami Heat forward Nikola Jovic (5) battle for a rebound during the second half at FedExForum. Mandatory Credit: Petre Thomas-USA TODAY Sports Photo: Petre Thomas/REUTERS
Foto: Petre Thomas/REUTERS

A to vam samo govori kako, da biste bili zanimljivi NBA klubovima, više ne morate imati ni glamurozne brojke. 

Primjerice, kad je dospio u NBA ligu, Hrvat Dragan Bender imao je samo 18 godina i pet mjeseci.

>> VIDEO: Prva reakcija slavnih Sinkovića nakon što im je pukao nevjerojatan niz dug 12 godina: Vratit ćemo se!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije