MIJENJA DRŽAVU

Srpski sportaš odlučio uzeti hrvatsko državljanstvo, reakcije tamošnjih medija su žestoke

Matija Žeželj
instagram
03.09.2024.
u 10:50

Tijekom svoje karijere, Žeželj je igrao za klubove poput Crvene zvezde, Novog Beograda i Šapca, a od prošle godine član je njemačkog kluba Potsdam.

Matija Žeželj (22), srpski vaterpolist s hrvatskim korijenima, dobio je pozitivan odgovor Hrvatskog olimpijskog odbora za stjecanje hrvatskog državljanstva. Uz njega, pozitivno mišljenje dobili su i Spencer David Curran Mathers (17), američki igrač bejzbola, te Ali Noghandoost (31), taekwondo trener iz Irana.

Tijekom svoje karijere, Žeželj je igrao za klubove poput Crvene zvezde, Novog Beograda i Šapca, a od prošle godine član je njemačkog kluba Potsdam. 

Ovim potezom omogućeno mu je da u budućnosti predstavlja Hrvatsku, umjesto dosadašnje reprezentacije Srbije. 

Ova je vijest izazvala dosta reakcija u srpskim medijima. Portalima poput Telegrafa i Blica ova vijest našla se na naslovnicama uz naslove poput: "Bivši igrač Zvezde dobiva hrvatsko državljanstvo: Mijenja reprezentaciju Srbije za Hrvatsku!"

Alo je vijest objavio pod naslovom: "Totalni šok. Srpski vaterpolist postaje Hrvat." Novosti su izvijestile s naslovom: "Srbija gleda i ne vjeruje. Srpski vaterpolist preko noći odlučio igrati za Hrvatsku." Portal Republika donio je vijest pod naslovom: "Hrvati kradu vaterpolista Srbiji. Bivši igrač Crvene zvezde već dobio državljanstvo."

Podsjećamo, Hrvatska i Srbija nedavno su se sastale u finalu Olimpijskih igara u Parizu, a zlato su osvojili susjedi.

 

Komentara 6

Avatar Votum separatum
Votum separatum
11:37 03.09.2024.

Šok i vjeverica u Srbijici! Ne bi da se to nikad u obrnutom slučaju nije dogodilo. Pa jednu olimpijsku medalju vam je donio Hrvat. Momak je očito neopterećen, poput nekih časnih pripadnika srpskog naroda koji su branili Hrvatsku.

AG
ante.grozdanic51
09:15 04.09.2024.

Lolita! Jadnice!

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
18:53 03.09.2024.

Konvertit. Lakše je raditi u Njemačkoj s hrvatskom putovnicom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije