SITUACIJA

Sve se poklopilo: Dinamo može napraviti sjajan posao, evo kako stoji na ljestvici Lige prvaka

Zagreb: DInamo ostao bez pobjede nad Monacom
Foto: Luka stanzl/PIXSELL
1/5
22.10.2024.
u 23:08

Po sadašnjem stanju, Dinamo ima veliku priliku da u srijedu eventualnim slavljen u Salzburgu izbije na visoku poziciju u kontekstu ostvarivanja cilja i plasmana među 24 najbolje europske momčadi

Iza nas je prvi dio utakmica trećeg kola Lige prvaka. Iz kuta Dinama, koji će u srijedu od 21 sat gostovati na Red Bull Areni u Salzburgu, rekli bismo, sada stvari stoje još bolje. Plavi su u ovaj europski tjedan ušli na 29. mjestu na ljestvici, a sada su pali samo za jednu poziciju, s time da je popriličan broj momčadi koje su oko njih odigrale svoj treći susret.

Dinamo je prestigla samo Girona koja je domaćom pobjedom protiv Slovana iz Bratislave upisala svoje prve bodove u Ligi prvaka. Svi ostali koji se bore za poziciju unutar prva 24 mjesta koje vode u sljedeći krug natjecanja nisu pobijedili. Dapače, rijetki su i remizirali. Notirajmo i to da je Stuttgart u samoj završnici senzacionalno slavio protiv Juventusa i umaknuo Dinamu na četiri boda. Stuttgart je zbog bolje gol-razlike i bio ispred Dinama.

Zagreb: DInamo ostao bez pobjede nad Monacom
1/7

Do drugog je boda ove sezone iznenađujuće stigao PSV u gostima kod Paris SG-a, a momčadi koje su bile iza Dinama na ljestvici ove večeri su poražene. Bologna je izgubila u Engleskoj kod Aston Ville, kao i Šahtar kod Arsenala. Sturm je izgubio kod kuće u Grazu od lisabonskog Sportinga, a Slovan je, kako smo već naveli, izgubio od Girone. Jasno, tu bi Dinamu najviše odgovaralo da je završilo neodlučeno.

Po sadašnjem stanju, Dinamo ima veliku priliku da u srijedu eventualnim slavljen u Salzburgu izbije na visoku poziciju u kontekstu ostvarivanja cilja i plasmana među 24 najbolje europske momčadi. To bi hrvatskom prvaku garantiralo još barem dvije europske utakmice u veljači. Sada od 18. Bayerna do 26. Club Bruggea svi imaju po tri boda, a tu bi plavi mogli uletjeti...

Standings provided by Sofascore
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije