BIO JE U PROBLEMIMA

Svjetska zvijezda prošla je pakao, iznijeli su ga u kolicima: 'Pokušao sam uzeti lijekove...'

(PARIS2024) FRANCE-PARIS-OLY-ATHLETICS-200M-MEN
Foto: Xu Chang/XINHUA
1/5
09.08.2024.
u 09:40

Ovo nisu Olimpijske igre o kojima sam sanjao, ali ispunile su mi srce radošću - rekao je trostruki svjetski prvak na 100 m, 200 m i 4x100 m

"Mislim da su moje Olimpijske igre 2024. gotove", napisao je američki sprinter Noah Lyles u četvrtak kasno navečer na svojim društvenim mrežama nakon što je otkrio da boluje od Covida nedugo poslije osvajanja bronce na 200 metara.

"Ovo nisu Olimpijske igre o kojima sam sanjao, ali ispunile su mi srce radošću", nastavio je trostruki svjetski prvak na 100 m, 200 m i 4x100 m.

Nakon dvije pojedinačne utrke u kojima je na 100 m osvojio zlato, a onda na 200 m broncu, očekivalo se da će Lyles sudjelovati i na  4x100m u petak navečer, prije hipotetskog sudjelovanja na 4x400m u subotu.

FOTO: Napete olimpijske bitke, medalje, suze radosnice na Pixsellovoj izložbi

(PARIS2024) FRANCE-PARIS-OLY-ATHLETICS-200M-MEN
1/24

“Nadam se da su svi uživali, bez obzira na to jeste li me podržavali ili bili protiv mene", dodao je Lyles.

"Ako ne bude mogao trčati, morat ćemo ponovno sastaviti tim kako bismo imali najbolji mogući", rekao je ranije na konferenciji za novinare Kenny Bednarek, osvajač srebrne medalje na 200 metara i član američke štafete.

"Dvojica momaka koji su trčali u utrkama u četvrtak moji su partneri na treningu i ako jedan ili drugi budu tamo u finalu, s odnosom koji imamo, mislim da još uvijek možemo obaviti posao", dodao je. .

Veliki favorit na 200 metara, disciplini u kojoj je aktualni svjetski prvak, Lyles je u četvrtak navečer u finalu osvojio broncu, vidno fizički slab i napuštajući stazu u invalidskim kolicima. Poslije utrke je objasnio da je bio pozitivan na Covid u utorak ujutro, dan prije polufinala.

“Brzo su me smjestili u karantenu u blizini Olimpijskog sela i pokušao sam uzeti lijekove koje smijem”, objasnio je novinarima, “Rekli su mi da je to moguće, pa sam se samo držao podalje od ostalih nakon zavoja.”

"Od posljednja tri dana, ovaj dan je bio daleko najbolji. Ne mogu reći da sam na 100 posto, nego na 90 ili 95 posto", rekao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije