BRUNO DURDOV

Tko je novi Hajdukov dijamant? Već je rušio i Mourinha, a s Livajom dijeli crticu iz povijesti

Split: HNK Hajduk i HNK Gorica sastali se u 7. kolu Prve HNL
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
21.09.2024.
u 22:05

Mladić rođen u Splitu 2007. godine, pohađa treći razred srednje škole, a u Hajdukovu Akademiju stigao je 2015. godine

Delirij je nastao na tribinama Poljuda kada je Bruno Durdov zabio golčinu za vodstvo protiv Gorice (2:1). Mladi krilni igrač Hajduka odmah je potrčao u zagrljaj treneru Gennaru Gattusu koji mu je ukazao povjerenje i od prve minute poslao ga na teren, iako još nema punih 17 godina. Durdov je zabio i prvi Hajdukov pogodak te se upisao u povijest Hajduka i HNL-a. Naime, sa 16 godina, devet mjeseci i deset dana postao je najmlađi Hajdukov strijelac u HNL-u i srušio dosadašnjeg rekordera Nikolu Vlašića koji je prije deset godina zabio sa 17 godina i 29 dana. Durdov je također postao i najmlađi dvostruki strijelac u jednoj utakmici HNL-a. Gattuso ga je ubrzo nakon drugog pogotka (55. minuta), koji je zakucao s pozicije izvan kaznenog prostora, izvukao iz igre kako bi dobio zaslužene ovacije publike na Poljudu.

Navijači su mu skandirali i prije početka utakmice, kada je najveći aplauz pripao treneru Gattusu, koji je svojim žarom i iskrenošću, kao i rezultatima, postao miljenik splitske publike. Durdov je ipak bio zvijezda večeri. Mladić rođen u Splitu 2007. godine, pohađa treći razred srednje škole, a u Hajdukovu Akademiju stigao je 2015. godine. Nogomet je počeo igrati u GOŠK-u iz Kaštel Gomilice gdje je startao i Marko Livaja.

Foto: SofaScore

Statistika: SofaScore za Večernji list

Na pripreme prve momčadi Hajduka poveo ga je bivši trener Mislav Karoglan koji ga je dobro poznavao iz mladih kategorija, gdje je za razne selekcije zabio 60 golova. Na pripremama je zabio najprije Širokom Brijegu, pa ukrajinskom Rukh Lavovu da bi sjajan period zaključio rušenjem Mourinhovog Fenerbahčea. U studenom prošle godine postao je član U-17 reprezenzacije Hrvatske, igrao je i na Euru te se istaknuo golom iz kornera.

I večeras je, u svom već osmom nastupu za seniorski sastav Hajduka pokazao da ima sposobnost za spektakularne ofenzivne bljeskove i golove te se odužio treneru na povjerenju. Gattuso cijele sezone pati za krilnim igračima, a u mladom Durdovu dobio je rješenje.

Komentara 1

PE
Pentagon
22:17 21.09.2024.

Kreće euforija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije