SRAZ TRENERA

Tomiću nije svejedno pred derbi: Kopića još niti jednom nije uspio pobijediti

Dinamo i Rijeka sastali se u 21. kolu HT Prve lige
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/5
08.04.2022.
u 09:25

Iako se kroz medije provlači kao potencijalni nasljednik Željka Kopića na kupi Dinama, Tomić će prvo morati apsolvirati Kopićeve ideje da bi izgledao kao bolji kandidat. Naime, Osječanin je Tomićeva crna mačka. Osam puta su do sada imali međusobni okršaj. Tomić je pri tom promijenio tri klupe (Šibenik, Istra, Rijeka), a Kopić četiri (Lučko, Slaven Belupo, Hajduk i sada Dinamo)

Nakon remija Osijeka i Hajduka (0:0) u derbiju prošloga kola, slijedi onaj koji u većini međusobnih dvoboja nudi puno više zabavnog sadržaja. Prilike, prekršaji, kartoni, golovi. Svu nogometnu statistiku ušarene susreti Rijeke i Dinama, a jedan nas očekuje i ovu nedjelju u 20 sati. 

Dinamo putuje na Rujevicu, stadion koji im je u posljednjih nekoliko susreta kidao živce, ali i donosio slatke pobjede (i remije). Dvije uvjerljive pobjede, dva remija i samo jedan poraz na Rujevici u posljednjih pet susreta govore u korist plave momčadi, a postoji još jedan podatak zbog kojega bi se domaći momci, ili barem njihov strateg, mogli dodatno znojiti. 

Iako se kroz medije provlači kao potencijalni nasljednik Željka Kopića na kupi Dinama, Tomić će prvo morati apsolvirati Kopićeve ideje da bi izgledao kao bolji kandidat. Naime, Osječanin je Tomićeva crna mačka. Osam puta su do sada imali međusobni okršaj. Tomić je pri tom promijenio tri klupe (Šibenik, Istra, Rijeka), a Kopić četiri (Lučko, Slaven Belupo, Hajduk i sada Dinamo).

 

30.01.2022., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 21. kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Alen Peternac, trener Dinama Zeljko Kopic Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

 

Četiri su puta ova dva trenera iz susreta izašla s po bodom, a u ostala četiri slavio je Kopić i to jednom sa Slavenom protiv Istre (2:0) pa s Hajdukom protiv Lokomotive (1:0) u prvenstvu, a onda i u polufinalu Kupa (5:3). Posljednja bitka u kojoj je Kopić slavio protiv Tomića bila je Dinamova pobjeda nad Rijekom 2:0 ove sezone na Maksimiru. 

Već su to dva razloga zbog kojih se domaćin itekako mora pažljivo pripremiti za ovaj susret. Naravno, na ruku im ne ide ni činjenica da Dinamo dolazi s prvog mjesta i pet bodova prednosti, a i zdravstveni karton plave svlačionice se popravlja.

Komnen Andrić i Dino Perić su se vratili, baš kao i kapetan Arijan Ademi koji se postepeno vratio u natjecateljski ritam i trebao bit biti spreman za derbi. Već sam povratak Ademija puno će značiti za Zagrepčane budući da svi igrači Dinama na travnjaku s  njim puno više grizu, a možda je baš to karika koja je nedostajala plavima u posljednjim utakmicama kada su kritike javnosti uglavnom išle na neatraktivnost i napadačku bezvoljnost, kada već nisu mogle na rezultat jer je zagrebačka momčad unatoč raspoloženim glavnim konkurentima, u finišu prvenstva i dalje na prvom mjestu s ugodnom distancom pred prvim pratiteljima i utakmicom manje. Pobjeda u ovom derbiju psihički bi još više rasteretila Kopića i njegove izabranike. Sjelo bi im to kao savršen poklon pred Uskrs, a onda i skorašnji novi derbi koji im slijedi za samo 11 dana.

 

30.01.2022., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 21. kolo, GNK Dinamo - HNK Rijeka. Mislav Orsic Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

>> Skupina Hrvatske na SP-u:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije