UOČI ELFSBORGA

Totalna pomutnja u Rijeci nakon odlaska Sopića. Ne zna se tko je dao otkaz donedavnom treneru?

Željko Sopić više nije trener HNK Rijeke
Nel Pavletic/PIXSELL
14.08.2024.
u 14:00

Kad dolazi do ove situacije, nije to samo jedan dan ili jedna utakmica. Puno smo stvari analizirali u godinu dana i predsjednik je s upravom donio odluku

Uoči utakmice s Elfsborgom, trener Rijeke Željko Sopić odradio je intervju, a nekoliko minuta kasnije dobio – otkaz. Na mjestu glavnog trenera zamijenio ga je njegov pomoćnik Radomir Đalović. Danas je održana press-konferencija na kojoj je sportski direktor Darko Raić-Sudar dao neke odgovore vezane uz takvu odluku i govorio općenito o situaciji u riječkoj svlačionici.

"Prvo bih htio Sopiću i cijelom stožeru zahvaliti se na ovih godinu dana, bilo je lijepih trenutaka, a bilo je i onih težih, ali uglavnom su bili lijepi. Tako je to u trenerskom životu, znam to i sam, neke stvari se promijene. Meni je drago da je Đalović prihvatio ovu priliku. Njegovi rezultati ovisit će o njegovu daljnjem putu, a mi mu želimo sve najbolje."

Zašto je Sopić smijenjen?

"Kad dolazi do ove situacije, nije to samo jedan dan ili jedna utakmica. Puno smo stvari analizirali u godinu dana i predsjednik je s upravom donio odluku. Željko je stvarno vrhunski trener, ali takva je odluka donesena. Znam da je tajming takav, ljudi razgovaraju o tome jer se mijenjaju treneri u slučaju poraza. Mi smo imali pet poraza prošle godine, izgubili kup i prvenstvo, tada to nije napravljeno, kada se možda i očekivalo."

Obregon?

"Procjena je kluba da Rijeci više nije potreban. On sigurno više neće u Rijeci igrati, ništa nije službeno, ali on je u fazi napuštanja kluba", kaže Sudar, pa dodaje: "Mi još gledamo, imamo dvadesetak dana do kraja prijelaznog roka. Bit će vjerojatno odlazaka i dolazaka. Mi se gledamo još pojačati. Nadam se da ćemo dovesti nekoga, ali ovisi i o odlascima koliko ćemo igrača dovesti".

Dakako, na presici je sudjelovao i Radomir Đalović:

"Želim zahvaliti direktoru na prilici, kao i treneru Sopiću na odličnom radu i ovih godinu dana. Što se tiče utakmice, imali smo malo vremena, ali čeka nas važna utakmica, za naš klub i hrvatski nogomet. Jučer smo odradili trening, odradit ćemo i danas u Švedskoj. Imamo nekih problema s nekim ozlijeđenim igračima, neki će ostati tu. Tko god ide, očekujemo da prođemo Elfsborg."

Na pitanje kako su igrači reagirali na otkaz odgovorio je: "Momčad je reagirala okej, oni su koncentrirani na ovu utakmicu. Malo su nas poremetile te ozljede koje imamo, ali opet ponavljam, svi su spremni i koncentrirani i jedva čekaju utakmicu. Andrić, Čabraja, Kitin i Goda ne putuju, imamo još nekoliko ozljeda, Smolčić i Dejan Petrovič su upitni za nastup", rekao je Đalović, pa uoči utakmice dodao:

"Naši igrači su pokazali u prošlim utakmicama i u Europi i u prvenstvu prošle godine da mogu igrati takve utakmice. Pripremili smo se za taj teren (umjetni travnjak) i radili smo neke stvari na treningu, očekujem da nećemo imati problema. Bitno je da se što prije adaptiramo na sve što nas čeka".

Komentara 1

LU
Luftbalons
15:51 14.08.2024.

..e taman da dođe u "Ajduka" , hehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije