IZNENADA PREMINUO

Tragična vijest pogodila Đokovića, napustila ga je jedna od ključnih osoba njegove karijere

FILE PHOTO: U.S. Open
EDUARDO MUNOZ/REUTERS
03.10.2024.
u 13:45

Lilić je ostavio veliki trag na sve mlade tenisače u Srbiji, a svojim mentorstvom vodio je tada talentiranog Đokovića do prve olimpijske medalje

Tužna vijest pogodila je ponajboljeg tenisača svih vremena, Novaka Đokovića. Preminuo je poznati teniski trener Jovan Lilić koji je vodio Novaka Đokovića i srpsku reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. 'S velikom boli i tugom obavještavamo sportsku i tenisku javnost da nas je prerano napustio Jovan Lilić (1965-2024), istaknuti teniski radnik, trener i čovjek koji nam je svojom vedrinom izmamio osmijehe na lica. Nakon teške bolesti preminuo je u Beogradu' objavili su iz srpskog teniskog saveza. 

- Iza Jovana ostaju generacije tenisača koje je vodio kao osobni i klupski trener, izbornik reprezentacije do 18 godina i kao izbornik Davis Cup reprezentacije Srbije. Osvajač je brojnih medalja na europskim prvenstvima za mlađe kategorije, bio je trenerski odlikovan sa “Salatarom” u Davis Cup reprezentaciji Srbije - dodali su. 

VEZANI ČLANCI:

Lilić je ostavio veliki trag na sve mlade tenisače u Srbiji, a svojim mentorstvom vodio je tada talentiranog Đokovića do prve olimpijske medalje. Bila je to jedina za Đokovića do ove godine i zlata u Parizu kada je porazio u finalu Španjolca Carlosa Alcaraza. Također, Lilić je bio dio srpske reprezentacije 2010. godine koja je stigla do naslova u Davis cupu, jedinog kojeg Srbija ima. U Beogradu su u velikom finalu pobijedili Francusku, a u sastavu su bili: Đoković, Tipšarević, Troicki i Zimonjić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije