zadnja proba

Trener Hajduka otkrio koliko mu igrača fali i zašto je odustao od svog sustava igre

Finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Hajduka i Šibenika
Luka Stanzl/PIXSELL
08.07.2023.
u 16:32

Na kraju priprema za novu sezonu Hajduk je u zadnjoj probi u Sloveniji pobijedio Trabzonspor (2:0), koji vodi hrvatski trener Nenad Bjelica, a Ivan Leko osvrnuo se na protekla dva tjedna

Na kraju priprema za novu sezonu Hajduk je u zadnjoj probi u Sloveniji pobijedio Trabzonspor (2:0), koji vodi hrvatski trener Nenad Bjelica, a Ivan Leko osvrnuo se na protekla dva tjedna i sumirao:

 - Zadovoljan sam. U nogometu se ne može ništa sakriti. Nastojimo imati 15-16 igrača za Superkup, a u ovom trenutku imamo 12-13 startera. Sedam dana je do utakmice s Dinamom, a mi ćemo ih Iskoristiti da svaki dan budemo jo bolji i stvorimo još veću konkurenciju, rekao je trener Hajduka pa analizirao opširnije današnju igru:

- Pobijedili smo danas jakog protivnika s dobrim igračima i odličnim trenerom. Bili smo al-pari. bilo je još situacija u kojima so mogli zabiti gol. Zadovoljan sam jer je ova utakmica došla kao nagrada za dobar rad u protekla tri tjedna. Bilo je puno rada, ali i volje, želje, dobre atmosfere.

Može li bez Livaje? 

Hajduk je igrao bez Livaje, tako će biti i na otvaranju sezone kada će Hajdukov napadač odraditi suspenziju zbog 'freza i traktora'.

Lijepo je da možemo kući nakon dobre partije, iako je bilo naivnih trenutaka, nekih naivno izgubljenih lopti, li to je nedostatak za koji znamo. Bili smo direktniji, brži u odnosu na prošle utakmice. Faza obrane je uvijek baza za svaki kolektivni sport. Potrebni su volja, želja, automatizmi. Nismo primili gol, iako moramo priznati da smo imali sreće. Trabzonspor je imao par stativa, a uz to su tek krenuli s pripremama i nedostaje im sedam-osam reprezentativaca. Nećemo se zavaravati. Nije istina da smo dobri kada se dobije ovakva utakmica, niti smo loši kada se izgubi loša utakmica ili lošije poluvrijeme. 

Leko već ima maksimirsku traumu 

Leko očekuje i još neke prinove, spominje se lijevi bek iz francuske lige, Ismael Diallo, ali Leko o imenima ne želi. Komentirao ono što ima, poput oporavljenih krila

- I to je lani bio jedan od razloga što nismo igrali obranu s četiri u liniji. Sad su tu Sahiti, Mlakar, Pukštas, ali i Brajković i Šošić. sigurno smo bolji nego što je to bio slučaj prošle sezone.

U nedjelju kreće sezona, Leko se vraća na Maksimir, gdje već ima jednu traumu s dinamom iz prošle sezone. 

- Svi sve prate, svaki detalj se zna. Pokušat ćemo sakriti naše mane. To je velika utakmica. Nadam se da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu, a kada je tako, protiv bilo koje ekipe imamo šansi - zaključio je Leko. 

Komentara 1

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
17:47 08.07.2023.

AP i konobar ostaju standardni prvotimci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije