SLAVNI OLIMPIJAC

Trofejni Hrvat preživio strahote rata i put do logora, a sada se bori za nevjerojatan uspjeh na OI

Zagreb: Okrugli stol Udruženja sportskih klubova Hrvatske gospodarske komore
Luka Stanzl/PIXSELL
31.07.2024.
u 08:40

Martin je jedan od najuspješnih hrvatskih sportaša, osvojio je i tri olimpijske medalje: dvije srebrne i jednu brončanu. Njegov životni put nije lagan i pun je borbi

Slavni hrvatski olimpijac Damir Martin plasirao se u polufinale Olimpijskih igara u disciplini samaca. Hrvatski veslač svoju je četvrtfinalnu skupinu u konkurenciji šest posada završio na drugom mjestu iza Nizozemca Van Torpa, a ispred Grka Ntouskosa, a iz svake od četiri skupine dalje su prolazila po tri najbolja. U polufinalu koje je na rasporedu u četvrtak u 9.50 sati Martina čeka velika konkurencija, a put do medalje bit će mu poprilično trnovit. 

>> Modrić je bio potpuno utučen nakon poraza od Španjolske. Kapetana vatrenih dugo nismo vidjeli ovakvog

Zagreb: Okrugli stol Udruženja sportskih klubova Hrvatske gospodarske komore
1/7

Inače, Martin je jedan od najuspješnih hrvatskih sportaša, osvojio je i tri olimpijske medalje: dvije srebrne i jednu brončanu. Njegov životni put nije lagan i pun je borbi. Još kao trogodišnjak 1991. godine s majkom i bratom prošao je težak ratni put od logora do Austrije, a u Hrvatsku se vratio 1995. godine. Damirov otac iz opkoljenog Vukovara je prošao probojem.

- Prošlost moramo pamtiti, ali moramo gledati u budućnost. Mislim da ja i moji Vukovarci to najbolje znamo, mi smo borci - rekao nam je jednom prilikom. 

VEZANI ČLANCI:

Inače, veslački klub Vukovar u rujnu 2023. godine je organizirao 20. izdanje 'Vukovarski veslački maraton osmeraca Vukovar – Ilok', u spomen na osnivanje 204. Vukovarske brigade. Toj manifestaciji rado se pridružio upravo i Martin.

- Osjećao sam silni ponos što sam sudjelovao u ovom događaju. Cilj mi je podržati jednu ovakvu jedinstvenu sportsku manifestaciju koja je iznimno pozitivna. Ona okuplja od mladog do staroga, te i žene i muškarce. Ovo je moj mali doprinos kojim želim pridonijeti da se o ovom veslačkom maratonu, ali i veslanju kao sportu, čuje više - rekao je Damir. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije