Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pickleball

U Gospiću prezentiran novi sport, stigli igrači iz SAD-a

Zagreb: Predstavljen novi sport sličan tenisu - Pickleball
Tomislav Miletic/PIXSELL
14.10.2023.
u 15:37

Pickleball je igra slična tenisu, ali se igra manjim reketima i posebnom plastičnom lopticom pa je potrebno i manje snage za osnovne udarce. Također, igra se i na manjem terenu, što ga čini ga vrlo prikladnim za široke dobne skupine pa ga mogu igrati i djeca i stariji

Pickleball Club Nikola Tesla Croatia ugostio je sedam igrača iz Sjedinjenih Američkih Država i igrače iz Hrvatske na prezentaciji nove igre pickleball u Gradskoj športskoj dvorani u Gospiću.

Pickleball je igra slična tenisu, ali se igra manjim reketima i posebnom plastičnom lopticom pa je potrebno i manje snage za osnovne udarce. Također, igra se i na manjem terenu, što ga čini ga vrlo prikladnim za široke dobne skupine pa ga mogu igrati i djeca i stariji, a i dalje je vrlo zanimljiv i tenisačima, igračima badmintona, padela i stolnog tenisa.Odlična stvar ovog sporta je činjenica da je ulazna razina tehnički puno manje zahtjevna od tenisa za koji vam trebaju sati i sati treniranja kako biste naučili pravilno igrati forhend, bekhend i servis.

Ovaj povijesni susret ljubitelja ovog rastućeg sporta u Gospiću započeo je s prezentacijskom igrom, koju su odigrala tri igrača iz SAD-a i Ivan Milašinović, prvi osvajač medalje u Hrvatskoj.Nakon zanimljive prezentacijske igre, igrači su se rasporedili na četiri terena unutar športske dvorane, a pod budnim okom profesionalnih trenera iz SAD-a, igrači su se izmjenjivali i učili sve tajne pickleballa.

Pickleball club Nikola Tesla Croatia je, uz sportsko nadmetanje, priredio i posebnu prezentaciju domaćih proizvoda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije