Nema šale na Pohorju, medvjedi su pripreme za KHL shvatili ozbiljno. Kao da su u vojsci, razlika je samo što si krevete ne pospremaju, učine za njih to slovenske hotelske spremačice. Nitko ne kasni čak ni na doručak, a već su prije deset sati u dvorani, u punoj opremi...
Bez alkohola, samo sokovi
– Imamo tri treninga dnevno, na ledu smo ujutro sat i pol, kasnije sat vremena u teretani, a nakon ručka i odmora, još sat i pol treninga na ledu – kaže nam pomoćni trener Ivo Ratej.
Konkurencija je velika, nitko ne želi sjediti na klupi. Nude se sami, predlažu načine treniranja, prenose iskustvo koje su imali u NHL-u. Mnogi i poslije treninga ostaju sami raditi. Za vrijeme odmora u hotelu većina ih je na telefonima, zovu supruge, djevojke, igraju igrice...
– Imali smo zajednički roštilj tu u blizini, pekli smo hamburgere, cheeseburgere, piletinu i ćevape. Bili su oduševljeni, mnogi ćevape nikad nisu kušali. Pili su sokove, nema alkohola – dodaje Ratej.
Jedno su popodne proveli i na kupanju u obližnjem akvaparku. Sve skupa je u Mariboru na pripremama ekspedicija od 40 ljudi, a promijenilo se u odnosu na prethodne sezone mnogo.
– Imamo bolju opremu, obučeni smo kao šminkeri, imamo u svakom trenutku na raspolaganju vozače, oružare, masere, nove brusilice za klizaljke... Logistika je sjajna – kažu nam u Medveščaku.
Svima isto, nema razlike
A što je novo u svlačionici, kako diše momčad?
– Svaki dan dobivamo u kabini svježe voće, banane, naranče, limune – kažu medvjedi. Izbirljivih nema. Svi jedu sve, posebnih zahtjeva nema ni u restoranu.
– Novi je štos da trener French prije utakmice dade Mikeu Glumcu popis prve momčadi, a onda ga on pročita šaleći se. Za jednog kaže da je tip koji pije najviše proteina, za drugog da može najviše dići u teretani, Kanađaninu Carleu čita na francuskom. Radi šou, smišlja fore, dobro se nasmijemo prije nego što izađemo na led – pričaju medvjedi. Dobro im ide, ne znaju za poraz.