Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANIEL VIŠEVIĆ Mladi Australac stigao je u Dinamo, gdje će se pokušati izboriti za ostanak u klubu

U Melbourneu se ovoliko ne trenira

28.10.2007.
u 17:39

Pomalo blijed, možda još zbog puta i vremenske razlike s Australijom, možda i zbog nelagode jer je došao pred mikrofon i objektive, Daniel Višević djelovao je vrlo skromno, pristojno. Stigao je iz Melbournea na probu u Dinamo, iz kluba koji se nekad zvao Croatia, a danas Knights (Vitezovi).

Tko ne bi bio sretan. Kad su mi rekli da dođem, nisam dvojio sramežljivo je, ali na prilično dobrom hrvatskom govorio Višević nakon svog drugog treninga u Maksimiru. Očito je obitelj u iseljenišvu ostala čvrsto vezana uz hrvatski jezik.

Roditelji su mi kao mala djeca otišli u Australiju, imali su oko pet godina. Mama je rodom iz Nove Gradište, tata iz Livna. Prvi dojmovi o Maksimiru i Zagrebu odlični su mu. Krasno je, no moji su mi dosta toga ispričali. Da, sam sam došao, svi su moji ostali u Melbourneu. Roditelji, bake i djedovi, svi su dolje. Veselio sam se dolasku u Hrvatsku.

Ovdje u Dinamu mnogo se više radi, u Melbourneu se ne trenira ovako svaki dan. Ali ima dosta dobrih igrača kaže 19-godišnjak kojem bi se ukoro mogli priključiti neki novi klinci iz Australije. Australci koji su igrali u Hrvatskoj bili su malo drukčije građe od Daniela, od Krnčevića, Horvata, Skoke, do Viduke ili našeg reprezentativca Šimunića, svi su visoki, kršni, a Višević je mnogo sitniji.

Joj, ne bih se uspoređivao s Vidukom ili s tim sjajnim igračima. Višević je u Knightsima iz Melbournea igrao na poziciji napadača. No, može biti i ofenzivni vezni. Doduše, sklop "vezni igrač" nije shvatio, na engleskom mu je odmah bilo jasno pitanje.

Odigrao sam ove sezone za Melbourne 20-ak utakmica, napadač sam, ali mogu i u srednji red, igrao sam i na toj poziciji. Možda bi mogao zamijeniti Luku Modrića ode li ove zime.

Nemojte me, molim vas, uspoređivati s tako velikim igračima. Gdje sam ja od Modrića... Moja je želja tek da se ovdje pokažem, da pokušam pokazati da nešto znam i da ostanem u Dinamu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije