PRVENSTVO HRVATSKE

U Varaždinu snage odmjerili najbolji mladi stolnotenisači, budućnost nam je svijetla

Foto: HSTS
15.03.2023.
u 13:56

Borna Petek iz redova STK Zagreb u finalu je s 4:1 uvjerljivo porazio Rinu Vidana, dok je Hana Arapović (Mladost) istim rezultatom dobila Doru Ćosić

Završilo je prvenstvo Hrvatske za juniore i mlađe kadete, koje se igralo u Varaždinu u organizaciji STK Starr, a pojedinačne naslove prvaka osvojili su Borna Petek (STK Zagreb), Hana Arapović (Mladost), Petar Zidarić (Pula) i Lana Benko (TIS). Najuspješniji klub na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kategorije je STK Zagreb, koji je osvojio ukupno 14 medalja, od toga pet zlatnih i to u juniorskoj konkurenciji. Slijedi Mladost koja je bogatija za deset medalja od toga tri zlatne. Pula i TIS su osvojili po sedam medalja i oba kluba imaju tri zlatne medalje.

Kod juniora smo gledali uvjerljivu dominaciju Borne Peteka (STK Zagreb), koji je do finala izgubio svega dva seta te je u finalu s uvjerljivih 4:1 bio bolji od Rine Vidana (TIS) i pritom obranio lanjski naslov prvaka. Svoju dominaciju potvrdio je i osvojenim naslovom u paru s klupskim suigračem Zlatkovim, kao i ekipno zlato. Da je riječ o jednom od najperspektivnijih stolnotenisača u Hrvatskoj potvrđuje i nedavni poziv izbornika Nevena Karkovića za održani meč seniorske reprezentacije u Dubrovniku.

„Borna je uz Ivora Bana definitivno naš najperspektivniji mladi igrač, a obzirom da ima tek 17 godina još će dvije godine igrati juniorska U19 europska i svjetska prvenstva. Trenutno je 33 igrač svijeta, a valja spomenuti da je jedno vrijeme u mješovitom paru s Poljakinjom Nataliom Bogdanowicz držao prvo mjesto na WTT ljestvici mješovitih parova U19 kategorije. Borna je svakako opravdao očekivanja i kao najveći favorit ovog prvenstva osvojio je 3 zlata. On je budućnost hrvatskog stolnog tenisa, a mogao bih reći i ozbiljan projekt mene kao njegovog trenera, ali i HSTS-a te je na nama velika odgovornost da mu omogućimo najbolje uvijete i tim ljudi koje struka može dati u Hrvatskoj. Borna je izniman i skroman dečko, a ja sam tu da ga na temelju svog igračkog i trenerskog iskustva na tom putu usmjeravam i vodim“, rekao je Tomislav Kolarek, trener Borne Peteka te bivši hrvatski reprezentativac.

Kod juniorki dominaciju je potvrdila odlična Hana Arapović (Mladost), koja je i posljednje dvije godine osvajala naslov prvakinje. Do finala je ispustila tri seta, za kraj je s 4:1 bila bolja od klupske suigračice Dore Ćosić.

Obzirom na igre i rezultate koji mladi stolnotenisači ostvaraju predvođeni STK Zagrebom uspješna budućnost stolnog tenisa ne bi trebala biti upitna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije