Posljednji Clasico

Uefa odbila suspendirati šest igrača Barcelone i Guardiolu!

\'Real Madrid\'s players and Lassana Diarra (C) react against Barcelona\'s players and captain Carles Puyol (3rd R) during their Champions League semi-final first leg soccer match at Santiago Bernabeu
Reuters
03.05.2011.
u 08:37

Barcelona brani prednost od 2:0 iz Madrida i nadomak je finala, Jose Mourinho ne vodi momčad s klupe

Iz Madrida sada ne udaraju samo na suca De Bleeckerea, navodno još jednoga navijača Barce, nego su Uefi poslali i smiješnu optužnicu i zatražili suspenziju čak šest igrača Barcelone zbog nesportskog ponašanja: dvije utakmice za istaknute jurišnike Danija Alvesa, Busquetsa i Pedra, te po jednu za Mascherana, Keitu i Victora Valdesa. Tražila se kazna i za trenera Guardiolu, jer ih je na takvo ponašanje poticao (!?), ali Uefa je taj zahtjev po kratkom postupku odbila.

Real je, očito po Mourinhovim instrukcijama, objavio specijalni rat uoči uzvrata u kojemu su mu izgledi za ulazak u finale minimalni. Opet igra na kartu navodnoga Uefina protežiranja Barce, pritom želeći unijeti nemir u momčad Katalonaca, ali možda i prikriti skandal u vlastitim redovima - navodnu pobunu igrača protiv Mourinha. Priča se kako se nekoliko igrača okrenulo protiv trenera nakon dva uzastopna poraza, od Barcelone i Zaragoze, da je među njima bio čak i Cristiano Ronaldo, koji je zbog toga čak izbačen iz momčadi za današnju utakmicu!

Hrvati pamte Belgijca


Portugalac nije igrao ni protiv Zaragoze prošle subote, što je direktor Valdano obrazložio - odmorom. Ali, ne zaigra li CR7 u posljednjem Clasicu sezone, jedinoj preostaloj utakmici koja Realu može produljiti nadu u trofej, to bi značilo da su razlike između dvojice sunarodnjaka nepomirljive. I da je u Madridu jedan Portugalac - previše.

Posebna priča je belgijski sudac Franck de Bleeckere. Hrvati ga pamte po 11-ercu protiv Japana u Nürnbergu (koji Srna nije iskoristio), te crvendaću Nijemcu Schweinsteigeru u Klagenfurtu na Euru 2008., a Mourinho po krađi u prošlogodišnjem polufinalu, naravno protiv - Barce. Posrijedi je famozni crveni karton Motti iz Intera u prvom poluvremenu uzvrata na Nou Campu.

No, nisu ni u Barci oduševljeni Belgijcem smatrajući kako su i oni igrajući protiv Intera bili oštećeni, jer tada je De Bleeckere poništio pogodak Krkića za 2:0 zbog Toureova igranja rukom.

– Da se mene pita, ne bih delegirao De Bleeckerea za tu utakmicu, baš zbog tih situacija iz prošle sezone, iako ga smatram sucem iz europskoga vrha. Mogli su u Barcelonu, primjerice, poslati nekog Talijana ili Švicarca Busaccu, ali možda njega čuvaju za finale – kaže ekspert Mateo Beusan.

Nema nikakve urote

Je li Uefa tako zapravo “uvalila” Belgijca?

– Uefa time ne favorizira Barcelonu, niti u tome vidim urotu protiv Mourinha. Imenovanjem De Bleeckerea sudačka komisija samo želi pokazati kako ima povjerenja u svoje ljude – zaključio je Beusan.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Idler 3
Idler 3
13:10 03.05.2011.

Dasoviću, a zakaj \"smiješnu optužnicu\", jesi li slučajno pogledal snimke....smiješno je jedino ono na njima, igrač Barce trči kraj igrača Reala i pada ko pokošen rafalom....e to je smiješno !!! Barci to ne treba, igraju čarobno i zato ih je trebalo barem usmeno pomenut !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije