Šok u svijetu tenisa

Umro bivši trener Rogera Federera: 'Napustio nas je jedan od najboljih'

Peter Lundgren
Screenshot/YouTube
23.08.2024.
u 20:55

Lundgren je osvojio tri ATP naslova i bio je 25. na svijetu na vrhuncu svoje karijere. Nakon prekida igračke karijere, trenirao je Federera četiri godine, pomažući švicarskoj superzvijezdi da osvoji 10 ATP naslova i svoj prvi Grand Slam naslov u Wimbledonu 2003. godine

Bivši švedski tenisač Peter Lundgren, a kasnije i trener Rogera Federera, preminuo je u 59. godini, priopćila je njegova obitelj u petak. "Jedan od najboljih nas je, nažalost, napustio prerano", napisao je njegov sin Lukas Lundgren na Facebooku.

Lundgren je bio dio vala švedskih tenisača 1980-ih koji je uslijedio nakon ikone Bjorna Borga, igrajući uz Matsa Wilandera i Stefana Edberga. "Peter Lundgren je bio divna osoba s velikim srcem i puno humora", rekao je Borg za švedski dnevnik Aftonbladet. "Svi su ga voljeli. Nedostajat će u svijetu tenisa", dodao je.

Lundgren je osvojio tri ATP naslova i bio je 25. na svijetu na vrhuncu svoje karijere. Nakon prekida igračke karijere trenirao je Federera četiri godine, pomažući švicarskoj superzvijezdi da osvoji 10 ATP naslova i svoj prvi Grand Slam naslov u Wimbledonu 2003. godine. Trenirao je i Stana Wawrinku, Marecela Riosa, Marata Safina i Grigora Dimitrova.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Ne, ovi ljudi nisu došli natočiti gorivo: Nepregledni redovi ispred benzinske u Osijeku, razlog je vrlo neobičan

Peter Lundgren
1/15

Komentara 1

WO
WokeLeftard
23:09 23.08.2024.

Treća doza tromboza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije