Maestralna predstava

Uspjeh hrvatskog stručnjaka: Aco Petrović odveo Brazil na Olimpijske igre!!

07.07.2024.
u 19:47

Bratu Dražena Petrovića bit će ovo četvrti nastup na Olimpijskim igrama. Prve su mu bile igrače (1984.), na drugim je bio pomoćnik Skansiju (1992.) na trećim je vodio Hrvatsku (2016.) a ovo ljeto će voditi Brazil

Po drugi put u svojoj trenerskoj karijeri Aleksandar Petrović vodit će jednu reprezentaciju na Olimpijskim igrama. Prije osam godina u Riju je to činio s reprezentacijom Hrvatske a u Parizu će ovog ljeta voditi Brazilce.

A s Brazilcima mu je to uspjelo u drugom pokušaju. Prvi je bio onaj splitski kada je 2021. u Splitu izgubio finale od Nijemaca. Ovaj put je dobio finale na gostujućem terenu u Rigi.

Nakon osam trica iz osam pokušaja u prvoj četvrtini, utakmica s Latvijom bila je jednosmjerna ulica od samog početka (94:69). A sve je zapečaćeno krajem treće četvrtine koja je završila brazilskom prednošću od 26 koševa. Preostalih deset minuta bilo je samo rutinsko privođenje posla kraju.

Aleksandru Petroviću ovo će biti četvrte Olimpijske igre u karijeri. Prve su mu bile igračke, one u Los Angelesu 1984. Osam godina kasnije, u Barceloni, u reprezentaciji Hrvatske koja je osvojila srebro bio je pomoćnik Petru Skansiju.

Kao hrvatski izbornik imao je vrlo uspješno olimpijsko ljeto 2016. Najprije je izveo malo čudo u Torinu gdje je Hrvatska iznenadila tada favorizirane Grke i Talijane i otišla u Riju. A ni ondje Petrović i njegovi izabranici nisu razočarali već su osvojili peto mjesto pri čemu su, u četvrtfinalu protiv Srbije, bili na dvije lopte do polufinala.

Unatoč ozljedama koje su pratile njegovu momčad, a bez svog najboljeg igrača (Neto) ostao je početkom turnira, Petrović je preko Filipina i domaćina Letonije odveo Brazil u Pariz. Kao što je sam rekao, skupina u Ateni bila je najteža a ova u Rigi najprolaznija i on je to iskoristio.


 


 


 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije