VATRENI KREĆU

Modrić uoči Maroka: Ako osvojimo SP, potpisujem odlazak u mirovinu

KATAR 2022 - Zlatko Dalić i Luka Modrić održali konferenciju za medije
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
22.11.2022.
u 16:10

Još svega jedan dan dijeli nas od prve utakmice naše reprezentacije na Mundijalu u Kataru. Dvoboj protiv Marokanaca iz Dohe je najavio najbolji hrvatski igrač i kapetan vatrenih Luka Modrić.

Hrvatska nogometna reprezentacija sutra protiv Maroka otvara svoj nastup na Svjetskom prvenstvu 2022. Vatreni su u Katar stigli kao viceprvaci svijeta, a uz Marokance u grupi igraju protiv Belgije i Kanade.

>> Haidar Diab: Prije bih talibanima dao da rade SP! I Morgan Freeman je došao za pare

Dvoboj je na rasporedu od 11 sati u prijepodnevnom terminu, a uz Zlatka Dalića najavio ga je kapetan Hrvatske Luka Modrić.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista

 

Najbolji hrvatski nogometaš vjeruje u kvalitetu reprezentacije. 

- Tu sam da uživam, da odigramo dobar turnir i to mi je jedino što mi je na umu. Imamo vjeru u naše mogućnosti. Moramo biti skupa kao što smo bili u zadnjim utakmicama i onda možemo očekivati dosta pozitivnih stvari na SP-u. Opet, moramo ići utakmicu po utakmicu i vjerujem da ćemo sutra biti na razini zadatka. Da ćemo doći do pozitivnog rezultata - rekao je Modrić.

Za njega četvrti Mundijal, drugi na kojem nosi kapetansku traku. 

- Što se mene tiče, osjećam se jako dobro. Postoji pozitivna trema, iščekivanje. Uzbuđen sam što predvodim Hrvatsku na velikom natjecanju, svom četvrtom Svjetskom prvenstvu. Trenirali smo da se priviknemo na vrijeme u kojem igramo. Svi smo spremni i željni - istaknuo je pa dodao:

- Očekuje nas jedna teška utakmica. Moramo biti na najvišem nivou.

Jedan od novinara upitao je kapetana hoće li se umiroviti ako Hrvatska osvoji SP.

- Daj Bože da se to dogodi. Ako to trebamo napraviti, potpisujem odmah da se umirovim. Što se tiče poruke za navijače, pokušat ćemo sve da navijači budu zadovoljni našim igrama i da Hrvatsku predstavljamo na najbolji mogući način - istaknuo je. 

22.11.2022., Qatar National Convention Centre, QNCC, Doha, Katar - Konferencija za medije Hrvatske nogometne reprezentacije dan uoci utakmice Hrvatska - Maroko na SP u Kataru. Izbornik Hrvatske Zlatko Dalic i Luka Modric. Nakon konferencije za medije mnogi su iskiristili priliku za autogram i selfie s Lukom Modricem. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 Bilo je riječi i o neobičnom terminu SP-a.

- Svi smo u sredini sezone, u punoj snazi. Nije kraj sezone, kada neki igrači alibi traže u umoru - priča Modrić.

Novinari su se dotaknuli i uspjeha iz Rusije.

- Dosta igrača iz Rusije više nije tu. Došli su mladi igrači koji su pokazali kvalitetu. 'Stara garda' im je olakšala sve što se tiče reprezentacije. Ovo je za nas novi turnir i tako moramo pristupiti. Ostavit ćemo zadnji atom snage na terenu. Ako rezultat bude dobar, odlično. Najbitnije je da možemo izaći s terena uzdignute glave - objašnjava hrvatska 'Zlatna lopta'. 

Hrvatska ima i medalju sa Svjetskog prvenstva 1998., broncu iz Francuske. 

- Gledaš te utakmice kao navijač i, naravno, nadaš se da ćeš tako i ti jednog dana predstavljati svoju zemlju. Hvala Bogu, to mi se ostvarilo. Ali ja uvijek kažem, najbolje stvari ne dolaze lako, ali sam još više zbog toga ponosan - ističe LM10. 

Što izbornik mora napraviti da vatreni ponove nastup otprije četiri godine, jeda ne je novinar upitao - Modrića.

- Izbornik mora ponoviti sve ono što je napravio u Rusiji. Mi smo zadovoljni s njegovim radom, liderstvom, skromnošću. Mora ostati takav kakav je - odgovara veznjak Reala.

Nastavila su se pitanja za Modrića. Jedan španjolski novinar upitao ga je smatra li je li jedan od najvećih veznjaka u povijesti.

- Na to pitanje ne mogu dati odgovor, to je za ljude koji se vole baviti debatama. Što je sljedeće za mene? To je utakmica protiv Maroka, ostalo me ne zanima.

Modrićevi sutrašnji protivnici nekada su bili suigrači. 

-  Igrao sam s Taarabtom u Tottenhamom i Hakimijem u Realu. O njima mogu reći sve najbolje. Sami klubovi u kojima igraju dovoljno govore o njihovoj kvaliteti. Velika su ekipa, koja ima strašne pojedince koji igraju u velikim klubovima - zaključio je naš kapetan detaljnu press-konferenciju.

Standings provided by Sofascore

Komentara 4

PA
pan-am
16:57 22.11.2022.

Uz Božiju pomoć Vatreni , Hrvatska je uz vas !!!!

PU
Pametan-u-moru-ludih
00:30 23.11.2022.

Ides ti u penziju i ako ne prodjete grupu.

BE
Berri
18:35 22.11.2022.

Maroko je jako težak. Pobjeda ne donosi garanciju prolaska grupe, a sve osim pobjede izazvat će lavinu negativnih tekstova novinara. Prednost je da Dalić ništa ne mora, da su ovi stariji dokazani, a velika većima mlađih i novih, osim što su zaradili dobar novac ne igraju u velikim klubovima. U osrednjim klubovima igraju Vlašić, Šutalo, Erlić, Pašalić, Kramarić, Juranović, Sosa, Barišić, Livaković, Majer,... zapravo svi osim Modrića, Kovačića, Brozovića, Lovrena i Perišića nisu ostavili traga u velikim klubovima. Čak ni Gvardiol, kojemu je cijena 60 ili 80 mil. eura nije odigrao niti jednu utakmicu u velikom klubu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije