IZBORNIK NEMA DILEME

Dalić poslao jasnu poruku oko Perišića: Nema boljega! Nađite mi ga, ja ga ne vidim

Osijek: Konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentaacije
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
07.09.2024.
u 16:47

Nakon poraza na otvaranju Lige nacija hrvatsku nogometnu reprezentaciju čeka važna utakmica protiv Poljske na Opus Areni

Vatreni su zaboravili Portugal, već iste noći nakon poraza u Lisabonu vratili su se u domovinu i počeli pripremati drugi rujanski ogled u Ligi nacija. U nedjelju od 20.45 sati na Opus Areni hrvatska nogometna reprezentacija zaigrat će protiv Poljske. Dvoboj je to koji bi mogao imati presudno značenje u tvorbi konačne ljestvice naše skupine. Poljaci su u četvrtak kao gosti slavili u Škotskoj (3:2) pa bi eventualnom novom pobjedom zasjeli na vrh skupine i tako Hrvatskoj debelo zakomplicirali dva važna puta. 

Podsjetimo, prve dvije reprezentacije iz svake od skupina u Ligi A Lige nacija imaju zagarantirano četvrtfinale Lige nacija u ožujku sljedeće godine, ali i mjesto u prvoj jakosnoj skupini ždrijeba kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Ždrijeb kvalifikacija programiran je već za prosinac ove godine. 

Poraz dakako, nipošto nije opcija, ali Poljaci su prije dva dana u Glasgowu pokazali da su iznimno neugodan suparnik. Bit će stoga zanimljivo čuti razmišljanja izbornika Zlatka Dalića i jednog od ključnih igrača njegove momčadi Matea Kovačića. Hoće li izbornik otkriti neke novitete u sastavu, kakvo je raspoloženje unutar tabora vatrenih u Osijeku i ostale detalje javnost je saznala na konferenciji za novinare koju je svojim izlaganjem otvorio Mateo Kovačić.

- Bilo je pozitivnih stvari u Portugalu, igrali smo u novom sustavu, dobro smo se pripremili, bilo je dobrih stvari, rezultat nije bio pozitivan, ali i nekih koje se mogu i moraju poboljšati. Bit će još bolje, ne treba odustajati od toga nego poboljšavati i analizirati. Očekujem tešku utakmicu, nema lakih, čvrsti su Poljaci, nije lako dobiti Škote, ali fokusirani smo na sebe i treba popraviti stvari koje nisu bile dobre - rekao je u uvodu Kovačić.

Što on kaže na situaciju da je bio igrač utakmice u Portugalu?

- Teško je biti igrač utakmice ako si izgubio, gledam kako je momčad igrala, možemo izvući dobrih stvari. Dobro se osjećam, u dobrom sam stanju, napredujem iz tjedna u tjedan pod jednim od najboljih trenera na svijetu, navikavam se, svaki tjedan upijam i sve bolje se osjećam.

Dojam iz Portugala bio je dobar, bilo je tako i na Euru, ali Hrvatska kao da je izgubila naviku pobjeđivanja.

- Naravno da brine što nemamo pobjedu četiri utakmice, igramo da pobijedimo, ali bilo je takvih razdoblja i godinama ranije i izvukli smo se. Naravno da smeta, dolazimo iz klubova gdje se pobjeđuje, navikli smo pobjeđivati, pa i s Hrvatskom i vjerujem da ćemo sutra dobiti. Nadam se da ćemo pobijediti, u Osijeku je uvijek odlična atmosfera, prošli put nismo navijačima priuštili pobjedu. Poljaci nisu samo Lewandowski, oni imaju dosta dobrih igrača. Dobra su ekipa, ali mi smo fokusirani na sebe, da se pokažemo u pravom licu i da odigramo dobru utakmicu.

Nakon Kovačića priključio se izbornik Dalić.

- Protiv Portugala smo izgubili i ne možeš biti sretan, ali od 0-2 kod njih vrlo opasno je bilo, ali pokazali smo karakter, stabilnosti, bili bolji protivnik i to nam je razlog za optimizam, da možemo, da ćemo to složiti. Bilo je dobrih stvari. Nadam se da smo se uspjeli odmoriti, izgubili smo noć, da ćemo se posložiti, odmoriti. Imao sam u planu dva sustava da pokušamo, rekli smo da idemo slagati priču, nove stvari, ali rezultat nam je važniji, na prvom mjestu. S tri otraga treba dosta uigravati raditi, bliži sam da ostanem na tome, treba vidjeti tko je maksimalno spreman, imamo sitne probleme - rekao je.

Kakvo je stanje u kadru, je li pod pritiskom zbog Poljske?

- Pritisak je uvijek i želja za pobjedom, Poljska je puna samopouzdanja i motiva, ali imamo ih i mi, zadnje tri utakmice u Osijeku nismo pobijedili pa da napokon razveselimo navijače ovdje pobjedom i dobrom igrom, a i nama bi tri boda dala samopouzdanje i motiv za dalje. Pritisak je velik, kao i uvijek, kao svaka utakmica, da pobijedimo. Vrijeme je da taj niz bez pobjede u Osijeku prekinemo.

Perišić?

- Perišić jako dobro radi i trenira, iznenadilo me koliko je na treningu dobar, moćan, spreman, brz, dobro se vratio nakon svega što je bilo i u boljem je stanju nego što sam ja očekivao. Htjeli smo da igra na lijevoj strani, ali taman kad je ulazio, Jakić se ozlijedio pa sam ga stavio desno. Stalno su dvojbe i polemike što smo ga zvali, ali ne vidim boljega u Hrvatskoj, ja ga ne vidim! Nađite boljeg, bržeg i kvalitetnijeg na lijevoj strani od Perišića. Ja ga ne vidim - rekao je Dalić.

Komentara 8

GL
globalsolutions
19:08 07.09.2024.

I ćorava kokoš nabode zrno, ovaj Dalić nikako...

PA
panda
18:36 07.09.2024.

Daliću odlazi.

MA
Matija100
17:46 07.09.2024.

Pa Pjaca i Ivanušec su mlađi, brži i trenutno bolji od Perišića. Problem za Dalića je jedino kaj su dinamovci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije