POGLEDAJTE ALŽIRKU

Šire se fotografije kontroverzne boksačice koju optužuju da je muškarac. Ovako je izgledala kao dijete

Boxing - Women's 66kg - Prelims - Round of 16
Foto: Isabel Infantes/REUTERS
1/4
02.08.2024.
u 08:07

Alžirski olimpijski odbor nezadovoljan je zbog hajke na njihovu boksačicu, a ljutiti su i njeni sunarodnjaci. Jedan od onih koji se trude dokazati da je sve regularno jest alžirski novinar Youcef Zaghba.

Još uvijek se ne smiruju reakcije oko alžirske 25-godišnje boksačice Imane Khelif koja je postala jedna od glavnih tema na Olimpijskim igrama u Parizu. Khelif nije transrodna osoba, identificira se kao žena, ali ima povišenu razinu testosterona. Njoj je meč i to nakon samo pola minute predala Talijanka Angela Carini.  Nakon jednog udarca Alžirke, Carini je zatražila da joj se popravi zaštitna kaciga. Nakon još jednoga otišla je u svoj kut i zatražila prekid borbe. Nakon što je borba prekinuta, Talijanka je kleknula i zaplakala.

>> Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Boxing - Women's 66kg - Prelims - Round of 16
1/17

– Ovo za mene nije poraz. Veliki je uspjeh uopće ući u taj ring. Ali kad me drugi put udarila, više nisam mogla disati. Bez obzira na sve, čast mi je bila nastupiti na Olimpijskim igrama – izjavila je Carini nakon meča protiv sportašice koju mnogi opisuju kao spornu boksačicu.

VEZANI ČLANCI:

Alžirski olimpijski odbor nezadovoljan je zbog hajke na njihovu boksačicu, a ljutiti su i njeni sunarodnjaci. Jedan od onih koji se trude dokazati da je sve regularno jest alžirski novinar Youcef Zaghba, koji je na Instagramu objavio tri fotografije za koje tvrdi da prikazuju Khelif kao djevojčicu.

 

 

Khelif ju je nazvao alžirskom heroinom i zatražio je da se fotografije dijele na društvenim mrežama. Vrlo brzo su se i počele dijeliti platformom X. 

Ključne riječi

Komentara 24

PH
Petar_Hranic
10:19 02.08.2024.

"Ali kad me drugi put udarila, više nisam mogla disati." - to je zato što te je udario, a ne udarila. Ali nemaš pravo žalbe budući da i sama podilaziš tome. Trebala si odbiti boriti se protiv muškarca, to bi bilo jedino ispravno napraviti. Sve dok vi sportašice na to pristajete i time dajete legitimitet biti će sve gore za vas. Samo vi to možete zaustaviti, nitko drugi. Na način da odbijete sudjelovati. I to masovno. To je jedini način.

GO
Gof33
10:33 02.08.2024.

od sutra se vozim s mojim autom i po biciklističkim stazama jer se moj auto osjeća da je bicikla

BU
burza
09:30 02.08.2024.

Kud plovi ovaj brod kud ljude odnosi__ u propast covjecanstva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije