Autori: Vecernji.hr, Hina
SLAVLJE VATERPOLISTA

Hrvatska rutinski svladala Rumunjsku i upisala drugu pobjedu na Olimpijskim igrama

Pariz: XXXIII. Olimpijske igre Pariz 2024. Vaterpolo utakmica, grupa A, Hrvatska - Crna Gora
Igor Kralj/PIXSELL
01.08.2024. u 20:33
Hrvatska nakon dva kola ima šest bodova, dva manje od Italije i Grčke koje su na vrhu skupine. Rumunjska je bez bodova. U skupini su još SAD s tri i Crna Gora s dva boda.

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija u svom je trećem nastupu na Olimpijskim igrama u Parizu ostvarila drugu pobjedu, u susretu 3. kola skupine A svladala je Rumunjsku sa 11-8 (3-0, 3-3, 5-4, 0-1).

Loren Fatović, Maro Joković i Jerko Marinić Kragić zabili su po dva gola za Hrvatsku, dok su Tudor-Andrei Folea i Andrei Tepalus postigli po dva gola za Rumunjsku.

Hrvatska je od početka pokazala kako je bolji suparnik, nakon prve četvrtine je vodila sa 3-0, a sva je tri gola zabila s igračem više u bazenu. Već u prvom napadu Biljaka je iskoristio situaciju s igračem više, a zatim su do isteka prvog dijela to isto učinili Žuvela i Fatović. Hrvatska je prvu četvrtinu okončala s realizacijom igača više 3-4.

Druga je četvrtina počela petercem za Rumunjsku kojega je realizirao Georgescu, a do kraja te dionice igralo se gol za gol pa je Hrvatska održala tri pogotka prednosti. Početkom trećeg dijela Rumunjska je preko Colodrovischija posljednji put smanjila na dva razlike da bi potom Fatović iz peterca i Bukić povisili na četiri razlike te je utakmica bila odlučena. Do kraja tog dijela Marinić Kragić je dva puta pogodio pa je u jednom trenutku bilo i najvećih 11-6. Potom je Hrvatska napadački stala, do kraja utakmice više nije postigla niti jedan pogodak pa je Rumunjska preko Olteana i Tepelusa ublažila poraz.

Hrvatska nakon dva kola ima šest bodova, dva manje od Italije i Grčke koje su na vrhu skupine. Rumunjska je bez bodova. U skupini su još SAD s tri i Crna Gora s dva boda.

Hrvatska će u 4. kolu za dva dana igrati protiv Grčke.

Plasman u četvrtfinale izborit će četiri najbolje reprezentacije iz skupine.

HRVATSKA
11-8
RUMUNJSKA
OLIMPIJSKE IGRE, 19:30, PARIZ
KRAJ 4. ČETVRTINE

Kraj utakmice, nova pobjeda barakuda. 

7'

Rumunji smanjuju na minus tri. 

4. ČETVRTINA

Krenula je zadnja dionica utakmice. 

KRAJ 3. ČETVRTINE

Imamo uvjerljivu prednost od plus 4, vodimo 11:7 i približavamo se drugoj pobjedi na OI. 

5'

Bukić na odvodi na najveću prednost od plus 4, vodimo 8:4. 

4'

Fatović realizira peterac, vraća nas na plus tri. 

3. ČETVRTINA

Colodrovschi vraća Rumunje na minus dva.

KRAJ 2. ČETVRTINE

Imamo plus 3 na velikom odmoru, Bijač je obranom zadržao visoko vodstvo. 

7'

Odmah riješavamo igrača više, pogodio je povratnik Maro Joković. 

6'

Harkov vraća na plus 3. 

2'

Lončar je zabio Bukićev odbijanac. 

2. ČETVRTINA

Rumunji su smanjili na 1:3. 

8'

Kraj prve četvrtine. 

7'

Fatović je nakon odbijanca povećao na uvjerljivih 3:0. 

3'

Žuvela je zabio i tako realizirao igrača više. 

1'

Biljaka je zabio nakon lijepog dodavanja Vrlića.

1. ČETVRTINA

Počela je utakmica, imamo prvi napad. 

Rumunjska je na papiru najslabiji protivnik Hrvatske u skupini, pa je pobjeda u ovom dvoboju imperativ. Rumunji su izgubili od Grčke i SAD-a. 

U svojevrsnoj reprizi finala ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva hrvatski vaterpolisti izgubili su od Italije (11:14) uvjerljivije no što i sam konačni rezultat prikazuje. Dakle, repriziran je samo sastav finala, ali ne i ishod. U dvoboju dvaju vaterpolskih giganata to je bio ravnopravan dvoboj samo prve dvije četvrtine (6:6) nakon čega je uslijedila katastrofalna treća četvrtina u kojoj je hrvatska obrana primila šest pogodaka.

– Talijani su imali više koncentracije, lucidnosti, snage. Pogađali su one situacije koje su izradili, a mi smo takve promašivali. I kada se to dogodi sa suparnikom iste kvalitete, logično je da ćeš to izgubiti. Prve dvije četvrtine bili smo dobri čak i s puno promašenih prilika i zapucanim petercem. Onda smo pali pod taj pritisak, ušli u tu nervozu, u to njihovo čupanje, za koje smo rekli da jedino od toga moramo bježati. No za to nismo imali koncentrancije.

– Hoću reći samo dvije riječi: idemo dalje. To sam rekao i nakon pobjede nad Crnom Gorom, to ću reći i sada. I svaki dan ću to ponavljati. Naravno da nije lijepo izgubiti, no i to je sastavni dio turnira. Trebamo iz ovoga izvući pouke - rekao je Tucak. 

Komentara 1

Avatar Orao
Orao
20:36 01.08.2024.

A glupih li tetovaža

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije