PRATITE S NAMA

UŽIVO Split čeka utakmicu godine: Stampedo pred Poljudom, orila se pjesma za vatrene

Hrvatski navijači na rivi napravili pravu feštu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/33
14.11.2021.
u 12:56

Od 15 sati vatreni na Poljudu dočekuju Ruse

Hrvatska nogometna reprezentacija danas od 15 sati na poljudu dočekuje Rusiju u jednoj od svojih najbitnijih utakmica. Žele li vatreni dobiti izravnu kartu za Katar moraju svladati 'zbornaju', a u tome će im pomoći oo 30.000 navijača koji se spremaju put Poljuda. 
 

14:20 Pred stadionom su ogromne gužve. Na ulazu za Istok se čeka sat i pol vremena. Puno navijača neće ući na početak utakmice.

14:00 I Mišo Kovač je stigao na Poljud! Navijaču su mu pjevali njegov hit 'Poljubi zemlju'! Sve je više emocija, domoljubni naboj sve je veći!

Foto: Vecernji.hr

13:10

13:00 Splitom se ori Vukovar, Vukovar! 

Možda i najveći korteo u povijesti Hrvatske, s očekivanih 15-tak tisuća ljudi, posveta je 30. obljetnici pada Vukovara. Uz mnogo navijačkih zastava, kockastih dresova i transparenata najveći je onaj na kojem piše Vukovar, a putem od središta grada do Poljuda pjevalo se i skandiralo Vukovaru i njegovoj tragediji.

Ozračje među navijačima nije pokvarila kiša, pjesma ne staje, kao niti uobičajeno izražavanje podrške reprezentaciji.

14.11.202.,Split-Hrvatski navijaci na rivi uoci polaska prema stadionu. Photo:Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

12:15 Okupilo se oko 15 tisuća navijača. Pjevaju Moja domovina i skandiraju za Vukovar i Škabrnju.

11:50

 

10:47 Podsjetimo, na Poljud dolazi i bivši vatreni Ivan Rakitić. Raketa dolazi iz Španjolske sa suprugom, a dolazi i državni vrh na čelu s predsjednikom Zoranom Milanovićem, kojeg se sve češće može vidjeti na bitnim utakmicama reprezentacije, a to nije bio slučaj u vrijeme dok je bio premijer, tada je gledao samo Srbiju u Maksimiru.

10:10 Split je krcat kockicama. 

9:30 Autocesta A1 zakrčena je kombijima navijača koji pokušavaju doći do Splita u kojemu je cijeli dan najavljena kiša. Kako su nam rekli navijači, neki su stigli čak iz Švicarske i Nizozemske. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ključne riječi

Komentara 43

DU
dr(Ug) Drpimir Kradezejčić
12:14 14.11.2021.

Na Poljudu danas nema ni korone ni stožera. Neće Hrvatska propasti ako sve stane na jedan dan.

DU
Deleted user
13:05 14.11.2021.

U koliko se plenković i ne urazumi ovako če biti prosvjedi za ostavkom vlade

BR
BrigitaM
10:40 14.11.2021.

Iz počasne lože navijače će predvoditi g Dežulović sa svojim poznatim pokličima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije