Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisan ugovor

Varaždin domaćin dviju skupina na rukometnom SP-u 2025.

Malmo: Slavlje Hrvatskih rukometaša nakon pobjede nad Belgijom
Foto: "Anze Malovrh / kolektiff"
1/3
26.06.2024.
u 14:52

Grad Varaždin će HRS-u za jedan dio domaćinstva Svjetskog prvenstva direktno uplatiti iznos od 250 tisuća eura, a na korištenje dvorane i ostalih potreba utrošit će se dodatnih 37 tisuća eura.

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici u srijedu je između Grada Varaždina i Hrvatskog rukometnog saveza potpisan ugovor o suorganizaciji Svjetskog prvenstva u rukometu, koje će se održati od 14. siječnja do 2. veljače 2025. godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

U ime Grada Varaždina ugovor je potpisao gradonačelnik Neven Bosilj, dok je u ime HRS-a ugovor potpisao glavni tajnik Saveza, Damir Poljak. Grad Varaždin će HRS-u za jedan dio domaćinstva Svjetskog prvenstva direktno uplatiti iznos od 250 tisuća eura, a na korištenje dvorane i ostalih potreba utrošit će se dodatnih 37 tisuća eura.

Gradonačelnik Bosilj vjeruje da će se utrošeni novac višestruko isplatiti kroz dolazak navijača. Naime, u Varaždinu će se odigrati dva kruga, pa je tako u prvom krugu Varaždin domaćin reprezentacijama u grupi D, Mađarskoj, Nizozemskoj, Sjevernoj Makedoniji i Gvineji, a bit će domaćin i onim reprezentacijama iz grupe C koje prođu u drugi krug, a tamo se nalaze Francuska, Austrija, Katar i Kuvajt.

- Jedan poseban doživljaj za naše Varaždince. Bit će ovdje zaista prepuno navijača i bit će to jedna lijepa turistička i sportska promocija našega grada - poručio je gradonačelnik Bosilj dodavši kako hrvatska rukometna reprezentacija gotovo ni u jednom gradu u Hrvatskoj nije igrala toliko puta koliko je igrala u Varaždinu.

To je potvrdio i predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza, Tomislav Grahovac, koji je nazočio potpisivanju ugovora u srijedu. Rekao je kako je ovo najsloženije Svjetsko prvenstvo koje Hrvatska dosad organizira.

- Čak 63 posto utakmica Svjetskog prvenstva će se igrati u Hrvatskoj, a u Varaždinu će se jako velik broj utakmica odigrati pošto u Varaždinu, osim prvog kruga, se igra i drugi krug - dodao je Grahovac i poručio kako je Savez u Varaždinu uvijek imao pouzdanog i sigurnog poslovnog partnera te da se nada da će i dalje, kao i dosad, imati poslovnu suradnju na visokoj razini.

Glavni tajnik Damir Poljak, koji je potpisao ugovor s Bosiljem, ponovio je da se radi o zahtjevnoj organizaciji te da je Savez odradio veliki dio potrebnih priprema. Rekao je kako je preostalih 202 dana do otvorenja dovoljno da se sve posloži.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije