Zarada

Vatreni su ispali s Eura, ali i zaradili, evo koliko će milijuna eura HNS dobiti od Uefe

Leipzig: Susret Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
26.06.2024.
u 12:56

Hrvatska je zaradila samim time što se plasirala na Euro, a upisala je tamo dva remija, koji nose dodatni novac

Iako je hrvatska nogometna reprezentacija ispala s Europskog prvenstva i već danas je u Zagrebu, nije iz Njemačke otišla praznih ruku. Podsjetimo vatreni su osvojili samo dva boda i nisu prošli skupinu. No, i ta dva boda donijela su neke financijske premije Uefe.

HNS je samo za plasman na Euro dobio 9,25 milijuna eura, a svaki remi donio je dodatnih pola milijuna eura. Hrvatska je upisala dva remija, protiv Albanije i protiv Italije. Ukupno je, dakle, na Euru HNS inkasirao milijun eura. Pribrojimo li tome iznos za plasman, radi se o ukupno 10,25 milijuna eura.

Usporedbe radi, Slovenija koja je prvi puta u povijesti prošla u nokaut fazu nekog velikog natjecanja, za sada je zaradila tri puta više od Hrvatske na samom turniru, odnosno tri milijuna eura - jer je s tri remija u skupini uzela 1,5 milijuna i još toliko za plasman u osminu finala. 

Dodajmo da prvak EP-a 2024. godine dobiva osam milijuna eura s tim da osvajač može maksimalno osvojiti 28,25 milijuna eura. Nagradni fond za Europsko prvenstvo u Njemačkoj ukupno iznosi 331 milijun eura. Iz Uefe će tako podijeliti isti iznos koji je bio podijeljen i za prethodni Euro održan diljem Starog kontinenta prije tri godine.

Kao podsjetnik, Hrvatska je na prošlom Europskom prvenstvu iz nagradnog fonda dobila 12,25 milijuna eura; 9,25 milijuna za plasman, milijun zbog pobjede nad Škotskom, pola milijuna zbog remija s Česima te 1,5 milijuna zbog plasmana u osminu finala, gdje su nas na kraju izbacili Španjolci.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar fidelio
fidelio
14:04 26.06.2024.

Dobro je, sad mogu početi radove na nacionalnom stadionu, ali iz džepa HNS. Ma samo se zezam, pa neće to ići iz njihovih džepova, nego od raje...

CI
Cigred
14:52 26.06.2024.

A zakaj uvijek poljud pa poljud Za vrijeme juge sagrađen im je poljud i sad bi opet. Nisam čuo da im je split platil pola ili četvrtinu kao što je navodno Zagreb davao za Maksimi.

Avatar Štrumpfeta
Štrumpfeta
14:42 26.06.2024.

Zato im se rulja treba klanjati kao zlatnom teletu i idolima, a ne smije ih se kritizirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije