Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVOJILI SRCA EUROPE

Vatreni još mogu otići daleko! Vidjeli smo to na prošlom Euru. Sjećate li se ovog spektakla?

Hamburg: Susret Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
21.06.2024.
u 17:00

Bili su u teškoj situaciji jer nisu imali nijedan bod. Uspjeli su, prošli su dalje, ali ovakvu predstavu nisu odradili samo radi prolaza, nego i za Christiana Eriksena, jednog od najboljih danskih igrača u povijesti.

Na današnji dan prije tri godine danska reprezentacija je na Euru 2020. (odigran 2021.) odigrala jedan od najboljih mečeva u povijesti reprezentacije razbivši u Kopenhagenu Rusiju s 4-1 u zadnjem kolu skupine B u kojoj su još bili i Belgija i Finska. Bili su u teškoj situaciji jer nisu imali nijedan bod. Uspjeli su, prošli su dalje, ali ovakvu predstavu nisu odradili samo zbog prolaza u nokaut fazu, nego i za Christiana Eriksena, jednog od najboljih danskih igrača u povijesti. 

Svi znamo što se u utakmici prvog kola dogodilo. U 43. minuti protiv Finske, Eriksen je dobio loptu iz auta nakon čega se samo najednom srušio. To je bio trenutak koji je šokirao cijeli nogometni, pa i općenito sportski svijet. Utakmica se prekinula na dva sata i ništa u tom trenutku nije bilo važno osim da Eriksen preživi. Bila je to baš jeziva scena koja je na sreću završila happy endom.

GALERIJA Šest godina od jedne od najvećih pobjeda vatrenih u povijesti: Na današnji dan Hrvatska je razbila Argentinu

Hamburg: Susret Hrvatske i Albanije u 2. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/28

Danci su protiv Rusije pokazali da ne ovise o njemu iako im je u to vrijeme bio najbolji igrač. Izgubili su utakmicu protiv Finske 1-0 iako su dominirali i prije i nakon Eriksenovog kolabiranja, zatim su izgubili protiv Belgije 2-1, a onda su u zadnjem kolu išli na sve ili ništa. Sve za Eriksena, rekordera po broju nastupa za reprezentaciju i strijelca protiv Slovenije na ovom Euru. Danska je povela u 38. minuti golom Damsgaarda. Na 2-0 je povisio Poulsen u 59. minuti. Dzjuba je 70. minuti iz kaznenog udarca smanjio zaostatak Rusije, a konačnu pobjedu Dancima donijeli su Christensen (79) i Maehle (82).

Istim tempom su nastavili i u nokaut fazi. Razmontirali su Wales 4-0, u četvrtfinalu slavili protiv Češke 2-1, a onda nakon produžetaka skandaloznom krađom i nepostojećim jedanaestercem izgubili od Engleske 2-1 nakon čega je pokrenuta peticija za ponavljanje utakmice, no do ponavljanja nije došlo. Nisu prošli u finale, nisu osvojili naslov, ali osvojili su srca svih nogometnih fanova, a ono najbitnije, Eriksen je preživio.

VIDEO Ovo je sastav Hrvatske protiv Italije: Dalić će napraviti veliku promjenu u momčadi

Komentara 2

Avatar Prosenjak
Prosenjak
17:39 21.06.2024.

4-2-3-1. Stanišić, Erlić, Šutalo, Gvardiol u zadnjem redu. Ispred njih Modrić i Kovačić. Trojica iza napadača Mario Pašalić, Sučić i Kramarić. I u samoj špici Budimir.

AN
Antonio1952
17:27 21.06.2024.

Ovakvom igrom mozemo samo otic doma.Ako se ne promijeni pristup i igra necemo pobijedit ni lose Italiane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije