BORBA ZA OSMINU FINALA

Evo što talijanski navijači pišu uoči Hrvatske, jednog našeg igrača nazivaju sramotnim

Euro 2024 - Spain v Italy
Foto: Carmen Jaspersen/REUTERS
1/7
21.06.2024.
u 13:57

"Hrvatska je jako slaba ove godine. Ako nas oni uspiju pobijediti, onda je i bolje da idemo kući", reakcija je jednog navijača

U ponedjeljak 24. lipnja reprezentacija Hrvatske od 21 sat u Leipzigu igra ključnu utakmicu skupine B Europskog prvenstva u Njemačkoj. Suparnik vatrenima branitelj je naslova europskog prvaka Italije, a našoj selekciji u tom dvoboju za prolazak u nokaut-fazu natjecanja potrebna je pobjeda. S druge strane, Talijanima je remi dovoljan za prolazak.

Naravno, velik broj Talijana nakon drugog kola, u kojem su s 1:0 poraženi protiv Španjolske, raspravlja o ishodu ususret utakmice s Hrvatskom. Izvukli smo nekolicinu najčešćih reakcija navijača ispod objava najrelevantnijih talijanskih sportskih medija kao što su Eurosport Italia, Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport i Corriere della Serra.

– Hrvatska je jako slaba ove godine. Ako nas oni uspiju pobijediti, onda je i bolje da idemo kući – reakcija je jednog navijača, no drugi mu je odgovorio:

– Ne. Italija je slabija od Hrvatske. Hrvatska je bila bolja od Italije, ali nije imala sreće ni protiv Albanije ni protiv Španjolske.

Kao što se nakon poraza Italije u susretu sa Španjolskom mnogi navijači vatrenih ohrabruju slabom izvedbom Italije, talijanski navijači slično rade, ali u obrnutom smjeru.

– Hrvatska je momčad puna uspavanih igrača koji ne reagiraju na ono što se događa oko njih.

Brozović je sramotan na ovom turniru, Kovačić je bio u redu, a Modrić je odličan, ali star igrač

Naravno, ne idu svi komentari u istom smjeru. Neki Talijani nakon poraza u drugom kolu ipak su skeptični prema svojoj selekciji i boje se Hrvatske.

– Hrvatska nam neće dati loptu, oni su majstori posjeda.

– Ako Italija u idućoj utakmici bude igrala isto kao i protiv Španjolske, Hrvatska je definitivno favorit.

Sličan narativ stvara se oko igrača iz drugog plana, s klupe, kao i u Hrvatskoj.

– Mladi igrači s klupe moraju dobiti više prilika, mnogi dečki iz prvog sastava Italije dokazali su da nisu na razini.

Zanimljivo, velik broj navijača Italije, možda i na ciničan način zbog nezadovoljstva igrom svoje zemlje, nada se pobjedi Hrvatske

– Nadam se da će nas Hrvatska pobijediti da nam prekine ovo mučenje – jedan je od komentara navijača, uz dodatak da ima mnogo sličnih komentara ovome.

>> Ovako izgleda Modrićev penthouse u centru Zagreba. Vatreni je platio bogatstvo

Euro 2024 - Spain v Italy
1/17
 

Komentara 16

SE
Serđo23
16:10 21.06.2024.

Molio bih Talijane za jos malo ponižavanja ! Najbolje igramo iz inata kada nas netko ponizi ! Kad bi oni bili pametni , hvalili bu nas !?

SH
SAMOSTALNA HRVATSKA
17:44 21.06.2024.

Max remi , kakva pobjeda . Igra Hr. je sramota ne zbog znanja i taktike već zbog nezalaganja . Izgledamo kao nekad Srbi . Treba pomladit ( Baturina , Kotarski , Sučić .......)i dovest ozbiljnog trenera ( Kek ). Dalićuu spomenik i nek nastavi reklamirat majonezu .

PA
Pametanumoruludih
19:46 21.06.2024.

Hrvatska kosarka je umrla kao i Hrvatski rukomet. Sada i nogomet jedva dise... Gotovo je...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije