PORAZ OD AUSTRALACA

Večeras sa Srbima u šlageru prvog dijela

Ratko Rudić
Goran Stanzl
14.07.2010.
u 10:45

- To je najvažniji i najatraktivniji dvoboj u skupini. Učinit ćemo sve da razveselimo naše navijače - poručuje srpski reprezentativac Rađen.

U prvom kolu završnog turnira Svjetske lige u Nišu Hrvatska je (bez Hinića i Barača) izgubila od Australije sa 7:10. Tri minute prije kraja rezultat je bio i gori – 4:10. Na dupinima se vidjelo da je iza njih samo deset dana priprema.

– Mi smo najkasnije od svih reprezentacija počeli pripreme, i to nakon iscrpljujuće završnice domaćeg prvenstva. To se i osjetilo u dvoboju s čvrstim Australcima iako je ovakav pad nedopustiv. Posebno sam nezadovoljan napadom s igračem više – kazao je naš izbornik Ratko Rudić.

U drugom kolu završnog turnira Svjetske vaterpolske lige u Nišu večeras u 20 sati sastaju se Srbija i Hrvatska. Šlager je to prvog dijela turnira, natjecanja u skupinama, iako rezultat tog dvoboja neće biti presudan za konačni poredak.

Srbi u najjačem sastavu


Iako smo u posljednjoj utakmici sa Srbijom, u polufinalu SP-a u Rimu lani, pretrpjeli minimalan poraz (11:12), naš izbornik Ratko Rudić u pravu je kad ističe da smo u posljednje vrijeme “sa Srbima uglavnom pozitivni”. Pobijedili smo ih u Podgorici na završnom turniru Svjetske lige lani, na OI u Pekingu 2008. te u polufinalu Svjetskog prvenstva u Melbourneu 2007. godine.

– Posljednji smo od svih reprezentacija počeli s pripremama, i to nakon iscrpljujuće završnice domaćeg prvenstva. Željeli smo igrače malo osvježiti, ali morali smo i trenirati, što nije lako. Srbija nastupa u najjačem sastavu i svakako će kao domaćin u svakoj utakmici nastojati pobijediti. No, i mi imamo iste želje. U svako natjecanje ulazimo s velikim ambicijama, želimo osvojiti medalju, pa je tako i u Nišu. Bit će to zanimljiva utakmica koja će i nama dati određene odgovore o mogućnostima reprezentacije koje su nesumnjivo velike – kazao je Rudić ističući da ne očekuje provokacije ni u bazenu ni na tribinama.

Pobjedniku 100.000 USD

I u suparničkom taboru večerašnjem dvoboju pridaju iznimnu pozornost. Srbijanski reprezentativac Nikola Rađen poručuje:

– To je svakako najvažniji i najatraktivniji dvoboj u skupini. Učinit ćemo sve da razveselimo naše navijače.

Očekivano, trojica prekobrojnih u našem sastavu postali su Krapić, Lončar i Buljubašić, ali igraju Joković, Marković i Burić, pa će naša vrsta pucački biti znatno jača nego lani.

Pobjedniku Svjetske lige pripast će nagrada od 100.000 američkih dolara a finalistu 70.000. Važnije od novčane nagrade je da finalisti stječu pravo izravnog sudjelovanja na Svjetskom prvenstvu u Šangaju sljedeće godine.

Komentara 2

ZB
Zlatko-Banja Luka
10:59 14.07.2010.

Bacićete takvu pušu, da nećete znati za sebe do početka prvenstva u vašoj zemlji, ma koga vi zezate bre, igrate protiv svjetskog šampiona i evropskog vicešampiona, nemate šanse!

IV
ivoandric
11:02 15.07.2010.

I rezultat je ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije