Loše vijesti

Dalić se našao u problemima uoči Lige nacija. Mogao bi promijeniti dugogodišnju praksu

Leipzig: Zagrijavanje uo?i susreta Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
Marko Lukunic/PIXSELL
21.08.2024.
u 07:00

Josip Stanišić ozlijedio se na treningu njemačkog Bayerna, pokidao je kolateralni ligament desnog koljena i neće ga biti nekoliko tjedana

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić tek je objavio popis igrača za predstojeće utakmice protiv Portugala i Poljske, a već mora zamijeniti jednog od njih. Naime, Josip Stanišić (24) teško se ozlijedio na treningu njemačkog Bayerna i neće ga biti jedno vrijeme.

– Stanišić će pauzirati nekoliko tjedana nakon što je pokidao kolateralni ligament desnog koljena na treningu u ponedjeljak – priopćio je Bayern, koji će sezonu u Bundesligi otvoriti u gostima protiv Wolfsburga.

Klub je objavio i kako je Stanišić nakon ozljede odmah podvrgnut operaciji.

– Operiran je. Ovo je loša vijest s kojom se moramo nositi ovog tjedna. Nažalost, neće ga biti nekoliko tjedana – otkrio je Bayernov sportski direktor Max Eberl uoči prijateljske utakmice s Grasshopperom.

Ova vijest veliki je udarac i Bayernu i Hrvatskoj jer Stanišić je prvotimac u klubu i reprezentaciji.

VEZANI ČLANCI:

Kicker piše da je ovo ozbiljan hendikep za bavarskog diva:

– Eberl je najavio da će Stanišić u novoj sezoni imati važnu ulogu u Bayernu. Da je to doista tako, pokazalo se u pripremama i prvoj službenoj utakmici sezone. Stanišić je bio starter u četiri od pet pripremih mečeva, a u pobjedi nad Ulmom u kupu igrao je svih 90 minuta. Stoga su njegova ozljeda i prisilna pauza gorke vijesti za Bayern, posebno zato što je klub prošlog tjedna prodao zamjenskog desnog beka Noussaira Mazraouija u Manchester United pa sada treneru Vincentu Kompanyju ostaju samo Sascha Boey i Joshua Kimmich. No potonji već godinama igra u vezi.

Problem je to i za Dalića i vatrene jer Stanišić je u reprezentaciji član prve postave, ali zbog ozljede Josipa Juranovića bio je i jedini desni bek za utakmice protiv Portugala i Poljske na startu Lige nacija u rujnu.

Tako je Dalić sada ostao bez ijednog desnog bočnog za te utakmice te se očekuje da aktivira pretpoziv nekome od igrača, a postoji i mogućnost da će zbog cijele situacije morati mijenjati i dugogodišnju formaciju s četvoricom u obrani.

>> Ovo su supruge i partnerice naših reprezentativaca: Predivne dame najvjernija su im podrška s tribina

Leipzig: Zagrijavanje uo?i susreta Hrvatske i Italije u 3. kolu skupine B na Europskom prvenstvu
1/61

Komentara 2

BP
Besposlen pop
08:48 21.08.2024.

Jedino što Dalić treba promijeniti je radno mjesto! Sreća ga više ne prati, trenerski stručnjak europske razine nikad nije bio, a već je došlo i do zamora u tom odnosu. Zlatko, vrime je (već prošlo)!

ST
Stručnjak
11:19 22.08.2024.

Neće on promijeniti nikad ništa. Nema petlje za to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije