to je trebalo zaslužiti

FOTO Velika čast za Dinamova kapetana: U utrci za titulu Boysi mu napravili nešto neočekivano

Zagreb: GNK Dinamo i NK Osijek susreli se u 3. kolu Prve HNL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
08.02.2022.
u 14:18

"Jedan je kapetan, zaslužio je, jedan je Arijan, majstor i prije svega pravi kapetan i čovjek", stoji među komentarima novoga grafita

Zagrebačke ulice dobile su novi ukras. Još jedan u nizu grafita u čast plave boje osvanuo je kraj Osnovne škole Petruševac i to u čast Dinamovog aktualnog kapetana Arijan Ademija. Iako zapravo i nije praksa crtati aktivne igrače kluba, ovo je dokaz u koliku je ikonu Dinama kroz sve ove godine vjernosti izrastao Šibenčanin u plavome dresu.

Njegovu 'peticu' s kapetanskom trakom na ruci oslikao je zagrebački grafiti umjetnik Jurča je uz pomoć ekipe s Petruševca, a grafit je među navijačkim pukom dobio same pohvale. 

"Jedan je kapetan, zaslužio je, jedan je Arijan, majstor i prije svega pravi kapetan i čovjek", stoji među komentarima novoga grafita. 

Bitnu poruku je imao i autor ovoga djela, i sam navijač zagrebačkog kluba. 

"Nikada nije bila praksa da se crtaju "aktivni" igrači nekog kluba, pa tako i Dinama, ali ekipa s Petruševca odlučila je jedan mural posvetiti Dinamovim kapetanu Arijanu Ademiju koji je uvijek davao sve od sebe za klub i navijače i sigurno spada u krug igrača koji su ostavili veliki trag u Dinamu iako je još uvijek aktivan, napisao je autor grafita pod fotografijom i dodao:

Vidjeli smo u prošlom dijelu sezone koliko je zbog ozljeda Ademi falio u igri Dinama, a u ovom dijelu se nadamo da će povesti ekipu protiv Seville kao i u obrani naslova te još dugo godina ponosno nositi kapetansku traku"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jurča (@jurca_zgb)

Podsjetimo, bit će ovo zanimljiva utrka za prvaka Hrvatske. Ove sezone su Osijek i Rijeka na pauzi bili bodovno izjednačeni s plavima, koji su svejedno imali titulu jesenskog prvaka, a Hajduk najavljuje kako je dolaskom Kalinića sada ozbiljno i sam 'zagrizao' za titulu. Trenutno su Splićani pet bodova udaljeni od Zagrepčana,  a ne bude li Hajduk barem poboljšao svoju poziciju nakon čak 15 dolazaka ove godine, bit će to velik promašaj, iako je Jakobušić našao već opravdanje i prije reda pa kaže: Ako ne bude ove, bit će za godinu ili dvije. 

Osijek i Rijeka su na tri boda zaostatka za Dinamom. U utrci za naslov od zvučnijih pojačanja bilo je ono Osijeka koji je doveo Caktaša, a Rijeka je zadržala Drmića, ali i Dinamo je u svojim redovima zadržao bitnu kariku - Mislava Oršića, a Osijeku je na sam Božić uzeo Petra Bočkaja. 

Bit će zanimljivo gledati kako će se rasplitati ova sezona u kojoj je Dinamo i dalje favorit za naslov prvaka.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije