KRUCIJALNI DVOBOJ

VIDEO Dinamo igra najskuplju utakmicu u svojoj povijesti, ali postoje razlozi za oprez

Baku: Dinamo odradio trening uoči uzvratne utakmice doigravanja Lige prvaka protiv Qarabaga
Marko Lukunic/PIXSELL
28.08.2024.
u 13:05

O svim ovim detaljima, ali i o europskoj povijesti Dinama zadnjih godina, teškim vremenskim uvjetima u Azerbajdžanu te mogućoj prvoj postavi Dinama pogledajte najavni video koji je pripremio novinar sportske redakcije Večernjeg lista Edi Džindo

Nogometaši Dinama večeras od 18 sati i 45 minuta gostuju kod azerbajdžanskog prvaka Qarabaga u uzvratu play-offa Lige prvaka. To je jedna od najvažnijih utakmica u recentnoj povijesti kluba. 

Hrvatski prvak nosi prednost od 3:0 iz prvog dvoboja u Zagrebu te bi prolaskom u glavnu, od ove sezone ligašku fazu Lige prvaka, sveukupno uprihodio više od 30 milijuna eura, što ovu utakmicu automatski čini najskupljom utakmicom u povijesti Dinama, naravno u kontekstu potencijalne zarade. 

Dinamo u ovom dvoboju neće moći računati na ozlijeđene braniče Stefana Ristovskog, Maura Perkovića i Dinu Perića, a za nastup je upitan i Arijan Ademi. 

Iako je Qarabag pokazao da je iznimno kvalitetna i opasna momčad, vrlo je mala šansa da Dinamo prokocka ovako veliku prednost. Naime, u 377 utakmica u svojoj europskoj povijesti Dinamo je samo 13 izgubio s četiri ili više gola razlike, koliko Qarabagu večeras treba za prolaz.

To su većinom bili porazi od velikana kao što su Real Madrid, Bayern, Barcelona, Milan i PSG, ali jedan od klubova i nije iz najvišeg ešalona, a riječ je o grčkom Paoku protiv kojeg je Dinamo ove godine ispao u osmini finala Konferencijske lige 5:1 porazom nakon pobjede s  2:0 u prvoj utakmici. 

VEZANI ČLANCI:

Taj dvomeč, ali i ispadanje od praške Sparte u lanjskom play-offu Europske lige (također pod Sergejem Jakirovićem) poziv su na oprez kako se ne bi dogodio veliki preokret suparnika. 

O svim ovim detaljima, ali i o europskoj povijesti Dinama zadnjih godina, teškim vremenskim uvjetima u Azerbajdžanu te mogućoj prvoj postavi Dinama pogledajte najavni video koji je pripremio novinar sportske redakcije Večernjeg lista Edi Džindo.

Komentara 6

PR
prajdali100
14:06 28.08.2024.

Daj bože da Dinamo prođe.Bojim se kukavičke,kalkulantske igre što nam se dosta puta obilo o glavu.Valjda će i Zajec u društvo popričati sa Jakirovićem

PO
Poletarac101
14:48 28.08.2024.

Sretnooooo💙💪🇭🇷

FR
freeshooter
14:48 28.08.2024.

...svi smo svjesni ovog velikog i povijesnog trenutka... najviše naši igrači, pa sam siguran da neće ovo propusiti, daće svaki svoj atom za prolazak... u odnosu na prethodno, Jakir je sada posložio fenomenalnu ekipu koja može napraviti opet velike stvari u Europi, vjerujem u još jednu dobru utakmicu i prolaz u društvo najvećih, večeras ćemo biti dio najboljih ekipa europe, u nikad značajnijem trenutku LP, ove jeseni i proljeće igrat ćemo velike i povijesne utakmice... užitak je biti dinamo... idemo dalje samo jako...ale ale dinamo ale...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije