Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATNO

VIDEO Izbjegnuta tragedija u Kumrovcu: Pijani vozač umalo izazvao nesreću na rallyu

Kumrovec Rally
10.09.2023.
u 13:59

Tragedija je izbjegnuta spretnom reakcijom slovenskog reli vozača koji je izbjegao sudar skrenuvši na travnjak pokraj ceste. Odmah zatim pojavili su se zaštitari te s ceste uklonili civilno vozilo kojim je upravljala osoba koja je bila u alkoholiziranom stanju.

Kumrovec je i ove godine ugostio novo izdanje Kärcher rallyja, no drugog dana natjecanja skoro se dogodio tragični sudaru zbog nevjerojatnog poteza jednog vozača. Nesavjesni vozač je zanemario i brojne oznake koje su se nalazile na cesti, pojavio se na reli stazi i vozio se u suprotnom smjeru?!

U svega nekoliko sekundi vožnje stazom u suprotnom smjeru vozač je gotovo izazvao frontalni sudar s posadom br. 33 Glasenčnik/Pistotnik. Tragedija je izbjegnuta spretnom reakcijom slovenskog reli vozača koji je izbjegao sudar skrenuvši na travnjak pokraj ceste. Odmah zatim pojavili su se zaštitari te s ceste uklonili civilno vozilo kojim je upravljala osoba koja je bila u alkoholiziranom stanju. 

VEZANI ČLANCI:

- Naglašavamo kako smo kao organizatori 12. Kärcher Rallyja Kumrovec poduzeli sve sigurnosne i pripremne organizacijske mjere propisane od strane Svjetske automobilističke federacije te Hrvatskog auto i karting saveza, a koje su uvjet za organizaciju autorally natjecanja. Za natjecanje su ishođene sve suglasnosti i dozvole tijela lokalne samouprave i policije. Na brzinskom ispitu Desinić koji se odvijao na dionici dugačkoj 4,18 km, sukladno Planu sigurnosti bilo je raspoređeno više od 50 sudaca i redara te je upravo zahvaljujući njihovoj brzoj reakciji spriječena tragedija. Također, lokalno stanovništvo na vrijeme je obaviješteno o održavanju natjecanja i zatvaranju javnog prometa na određenim cestama putem tiskanih obavijesti, plakata i letaka koji su dostavljani u poštanske sandučiće, putem sredstava javnog informiranja te putem internetske stranice natjecanja www.rally-kumrovec.com - rekli su organizatori priopćenjem i dodali:

VEZANI ČLANCI:

Ovim putem kao organizator utrke oštro osuđujemo neodgovorno ponašanje pojedinaca koji na bilo koji način u prometu u ugrozu dovode živote sportaša, sudaca i gledatelja. Također, ispričavamo se zbog ove cjelokupne situacije, neugodnosti i šoka posadi Mitja Glasenčnik i Matej Pistotnik iz AMTK Velenje. Napominjemo kako je riječ o izdvojenom incidentu i kako se takve situacije nikada ranije nisu dogodile na našem natjecanju u Kumrovcu. Apeliramo na policiju i pravosuđe da ovakva i slična nedjela shvate kao ozbiljno ugrožavanje života sportaša, sudaca i gledatelja, a koje je nedopustivo u svakom civiliziranom društvu, te da one koji ih svojim ponašanjem uzrokuju najoštrije kazne. 

Video možete pogledati OVDJE

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:53 10.09.2023.

A i oni su čudni. Organizirati nedjeljom reli u Zagorju.

SA
sanikol
14:44 10.09.2023.

Dragi Hrvati. Imamo zakone u svim područjima života ali što nam to vrijedi. Nema nikoga tgo bi ih provodio jer da ima, mogli bi biti druga Švicarska. Sudstvo i podmitljivi suci, spori, neučinkoviti i famozne kazne od 4 godina i 11 mjeseci (da se ne mora odmah u zatvor). Po trotoarima pješaci bježe od silnih vozaća romobila i bicikla (uglavnom iz Azije) ali i naših, bez kaciga i brzinom od 20-30 km/sat a policajaca nigdje.Po trgu bana Jelačić automobilski promet između tramvaja kao da je savska cesta. Policajaca nigdje, Državo, lova ti leži na cesti ali Vama to ne treba dok lova bespovratna stiže iz EU. Čitavo ljeto u Selcu nisam dobio račun u kafićima (kao i prethodne 2 godine. Na Dolcu sve neki OPGovi koji prodaju prodaju banane i egzotično voće sa naših "OPG"ova i preprodavaći koji kupuju povrće na zelenoj tržnici i preprodaju ga po 4 x većoj cijeni. Da li znate da po periferijski školama učitelji pokazuju slike policajaca jer ih nisu nikada vidjeli u živo, vrlo slično kao i u samom centru grada. Kada će ova vlast uvesti reda u ovo što sam napisao?

Avatar Marko
Marko
15:29 10.09.2023.

Da je bar izazvao,sad bi pritvorili organizatore jer ga nisu testirali i bilo bi napeto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije