TREĆE ZLATO

VIDEO Martin Sinković pustio suzu uz hrvatsku himnu. Njihov uspjeh je veličanstven

Rowing - Men's Pair Victory Ceremony
Foto: YARA NARDI/REUTERS
1/7
02.08.2024.
u 16:30

Martin Sinković je bio posebno emotivan tijekom dodjele medalja. Kada je došlo vrijeme za podizanje zastave i hrvatsku himnu, Martin je jedva susprezao osjećaje

Hrvatski olimpijci Martin i Valent Sinković su sjajnim veslanjem u dramatičnoj završnici utrke došli do zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. Utrka u dvojcu bez kormilara je do samoga kraja bila napeta. Svega 500 metara prije kraja braća su zaostajala dvije i pol sekunde za Britanskim parom Oliverom Wynee-Griffithom i Tomom Georgeom. Podigli su tempo, prestigli Britance i s vremenom 6:23.66 uzeli zlato uz 45 sekundi prednosti.

Ovo je braći Sinković ukupno četvrta olimpijska medalja, odnosno treća zlatna. Ovom su pobjedom uspješno obranili zlato u dvojcu koje su osvojili na Olimpijskim igrama u Tokiju. Svoju prvu zlatnu medalju osvojili su u dvojcu na pariće tijekom Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. godine, dok su srebro uzeli u četvercu na pariću tijekom Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

GALERIJA Braća Sinković nakon osvojenog zlata potrčali u zagrljaj suprugama na tribinama

Rowing - Men's Pair Victory Ceremony
1/10

Mnogi nisu vjerovali da će i ove godine ponoviti ovakav uspjeh. Martinu su 34, a Valentu 36 godina. Dugo su u samome vrhu svjetskog veslanja. Naš veslač Damir Martin, kojem je 36 godina, u četvrtak je nakon nepogodnog plasmana u B finalu samca na pariće kazao kako osjeća da ne može biti brži i kako je došlo vrijeme da novi veslači preuzmu vrh. 

Možda baš i zato, Martin Sinković je bio posebno emotivan tijekom dodjele medalja. Kada je došlo vrijeme za podizanje zastave i hrvatsku himnu, Martin je jedva susprezao osjećaje. Kada je završila, ipak je pustio suzu, a brat Valent je reagirao zagrlivši ga. Snimku tog događaja možete pogledati OVDJE.

VIDEO Hrvatska ima još jedno zlato na OI u Parizu, braća Sinković ušla su u povijest!

Komentara 4

ZO
zoya
17:01 02.08.2024.

Sinkovići su primjer sportaša, ljudske veličine, ponizni,veseli,jednostavni,veliki radnici, ljudi takve sportaše vole, sportaši kojima je bitna radost običnog naroda a ne mišljenje tzv.elite koja nerijetko nema pojma o pravilima sporta ali moraju biti prvi i vidjeni svuda. Bravo Sinkovići! Ponos ste Hrvatske.

CI
Cigred
16:48 02.08.2024.

Bravo dečki. Samo nije mi jasno zakaj nema malo više čestitki za njihov uspjeh.

KO
Konan
16:44 02.08.2024.

Ova braca su cudo ... Bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije