SPORTSKI NOVINARI VL-A

VIDEO 'Momčad Liverpoola izgleda smiješno. Ono što Modrić radi nikad se u povijesti nije dogodilo'

Champions League - Round of 16 First Leg - Liverpool v Real Madrid
Foto: Phil Noble/REUTERS
1/5
22.02.2023.
u 13:09

U studiju Večernjeg lista raspravljalo se o sinoćnjoj utakmici Lige prvaka između Real Madrida i Liverpoola. Bilo je svega – od ranog vodstva do preokreta, sedam pogodaka i, naravno, sjajno raspoloženog Luke Modrića. Redsi su na kraju razočarali, a Madriđani pomalo i iznenadili, jer tako kako su igrali na Anfieldu ne igraju u La Ligi.

Nogometaši Real Madrida ostvarili su sjajnu pobjedu u prvom susretu osmine finala na Anfieldu protiv Liverpoola. Iako su domaći Redsi u prvih 10 minuta poveli s 2:0, Španjolci su se do poluvremena vratili (2:2), a u nastavku uslijedila je potpuna rapsodija momčadi Carla Ancelottija. Na kraju su slavili s 5:2 i praktički riješili pitanje prolaska među osam najboljih ekipa natjecanja i bez uzvrata. 

Usprkos tome što zbog godina više nije prvotimac madridske momčadi iz tjedna u tjedan, kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić (37) krenuo je od prve minute i ponovno je bio jedan od najboljih igrača na terenu. Upisao je i asistenciju za treći Realov pogodak te započeo akciju kod posljednjeg, petog pogotka španjolskog sastava. 

Susret i nastup Modrića komentirali su za Večernji TV sportski novinari Večernjeg lista Karlo Ledinski, Hrvoje Delač i Željko Janković. 

Bila je to po mnogočemu neuobičajena utakmica. Brzi golovi, preokret, u konačnici se mreža tresla čak sedam puta...

– U prvih 10 minuta 2:0 za Liverpool i čovjek se upita je li moguće da je ovako krenulo. A onda već do prvog poluvremena 2:2, pa poslije 5:2 pa se tek na kraju utakmice stvarno pitaš je li ovo moguće. Da jedna ozbiljna momčad poput Liverpoola, koja očito više nije ozbiljna, izgleda kao smiješna, prosječna, nekad čak i ispodprosječna momčad. Bilo je mučno gledati – započeo je glavni urednik sporta Ledinski. 

Soccer Football - Champions League - Round of 16 First Leg - Liverpool v Real Madrid - Anfield, Liverpool, Britain - February 21, 2023 Liverpool manager Juergen Klopp before the match REUTERS/Phil Noble Photo: Phil Noble/REUTERS
Foto: Phil Noble/REUTERS

– Sjetio sam se slične utakmice. Finale Lige prvaka, Liverpool – Milan 3:3 pa produžeci. To je slično što se tiče preokreta. A što se tiče Reala, nije me impresionirao u La Ligi ove sezone. Djeluje sporo, bezidejno, posebno u utakmicama u kojima nisu imali Benzemu u momčadi. Znali su biti pomalo dosadnjikavi. Ono u što se oni pretvore kad je u pitanju Liga prvaka, to je fenomenalno. Potpuno drukčija momčad, puna elana. Oni su Liverpoolu jučer dizali tempo kako je utakmica odmicala, to mi je najnevjerojatnije u cijeloj priči – nadovezao se njegov zamjenik Delač. 

Što više reći o Luki Modriću? Čovjek je fantastičan. 

– Stvarno fascinira da čovjek s 37 godina diktira igru Reala u najjačim utakmicama, protiv Liverpoola. Ne postoji sigurno u povijesti nogometaš u svijetu – veznjak – koji je diktirao igru najvećeg kluba na svijetu i na tom nivou. Jer su se velikani koje mi pamtimo s 35, 36 opraštali od ozbiljnog nogometa. Bio je to Zidane, Iniesta, Xavi... Modrić će po svemu sudeći produljiti ugovor na još jednu godinu. Igrat će za Real s 38 godina, voditi igru ne bilo kojeg kluba. U tim godinama svi odlaze zadnji ugovor odraditi u Saudijsku Arabiju, MLS... Modrić i dalje želi igrati u najboljem klubu svijeta, osvojiti svoju već šestu Ligu prvaka. To se nikad u povijesti nije dogodilo. Oni i dalje njemu najviše vjeruju te je i dalje najbolji veznjak Real Madrida – ističe Ledinski.

Delač je istaknuo da je i osobito golgeterski raspoložen. 

– Modrić koji je trenutačno u 38. godini života ima iza sebe sad najefikasniju sezonu u Real Madridu. Zabio je šest pogodaka, što je zabio samo u sezoni 2020./2021. Ima najefikasniju sezonu otkad je otišao iz Dinama, a sezona još nije gotova. S tim da mu primarna zadaća u Realu nikad nije bila zabijanje golova. Ono što je Harry Redknapp davnih dana rekao u Tottenhamu – Luka Modrić je igrač koji svakim svojim potezom čini igrače boljima. A sve ostalo je bonus. 

Sve češće raspravljamo o tome je li Modrić najbolji vezni igrač svih vremena. ''Konkurencija'' su mu spomenuti Xavi, Iniesta i Zidane...

February 21, 2023, Liverpool: Liverpool, England, 21st February 2023. Luka Modric of Real Madrid during the UEFA Champions League match at Anfield, Liverpool. Photo via Newscom Photo: Andrew Yates/NEWSCOM
Foto: Andrew Yates

– Zanimljivo je čitati komentare, ali ne naših ljudi. Komentari Španjolaca, Nijemaca, Francuza... U najmanju ruku ga svrstavaju u top 5 svih vremena. Većina ljudi pisala je da je najveći veznjak svih vremena. Kad uzmemo u obzir dugovječnost, onda ga to malo izdiže iznad ostalih – kaže Delač. 

– Osvojio je praktički sve što se može osvojiti. Ima dvije medalje sa svjetskih prvenstava i teže je, naravno, osvojiti medalju s Hrvatskom. Najbolji veznjak svijeta u zadnjih 30 godina sigurno. Uostalom, Xavi nikad nije bio najbolji igrač svijeta, a Modrić jest – zaključuje Ledinski.

Komentara 8

Avatar kmetovi.mračnih.sila
kmetovi.mračnih.sila
13:54 22.02.2023.

Jedne bezvezne novine prije koji su nam dan zloguko i s veseljem poslale poruku kako je Real Madrid svima, ali baš svima produžio ugovore osim Luki Modriću.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
13:48 22.02.2023.

Luka magnifico!

DU
Deleted user
13:22 22.02.2023.

Super Luka! Ono kako je prekinuo akciju protivnika, te povukao kontru i dodao prigodom Benzeminog drugog gola je za knjige nogometne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije