Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajni Christian Pulišić

VIDEO Nesuđeni vatreni briljira na Copa Americi: Zabio remek-djelo, a onda asistirao

Soccer: Copa America-USA vs Bolivia
Foto: Jerome Miron/REUTERS
1/3
24.06.2024.
u 09:32

Bio je to 30. Pulišićev pogodak u 69 nastupa u reprezentativnom dresu, a zanimljivo je da je i prvi postigao protiv Bolivije prije više od osam godina.

Američka nogometna reprezentacija pobijedila je Boliviju s 2:0 u svom prvom nastupu na Copa Americi, koja se odigrava na tlu SAD-a, dok je u drugom dvoboju u skupini C Urugvaj s 3:1 nadigrao reprezentaciju Paname.

Američki nogometaši su poveli protiv Bolivije već u 3. minuti utakmice odigrane u AT&T stadionu u Arlingtonu (Teksas), a strijelac je bio 25-godišnji nogometaš hrvatskog porijekla i kapetan momčadi Christian Pulišić, sjajnim udarcem s lijevog ruba kaznenog prostora u suprotan gornji kut. Bio je to 30. Pulišićev pogodak u 69 nastupa u reprezentativnom dresu, a zanimljivo je da je i prvi postigao protiv Bolivije prije više od osam godina.

Kod drugog pogotka Amerikanaca, postignutog u 43. minuti, Pulišić se prometnuo u asistenta, a loptu u mrežu poslao je Folarin Balogun. Iako su i u drugom dijelu imali vrlo napadački pristup i uputili 16 udaraca prema vratima, američki nogometaši su ostali bez novog pogotka. Odnosno postigli su jedan pogodak, strijelac je ponovno bio Balogun, ali je gol poništen zbog zaleđa u kojem se našao dodavač Timothy Weah. Golove pogledajte ovdje.

Američku reprezentaciju u drugom kolu očekuje okršaj s Panamom u Atlanti, dok će Bolivija igrati protiv Urugvaja u New Jerseyju. Urugvajci su snažno ušli u turnir svladavši u Miamiju panamsku reprezentaciju s 3:1. Momčad pod vodstvom Marcela Bielse povela je u 16. minuti golom Maximiliana Arauja. Panamci su u prvom poluvremenu bili potpuno podređeni, ali su primili samo jedan pogodak.

VEZANI ČLANCI:

U drugom dijelu su bili potpuno ravnopravni, ali su nakon neiskorištenih prilika primili drugi gol. Poostigao ga je u 85. minuti Darwin Nunez. Matias Vina je u prvoj minuti sučevog dodatka glavom postigao treći pogodak za Urugvaj, dok je utješni gol Panamaca za konačnih 3:1 djelo Michaela Murilla.

FOTO Brojni poznati na tribinama! Lijepa supruga izbornika Dalića vatrene bodrila u društvu sina

Soccer: Copa America-USA vs Bolivia
1/15

Komentara 1

PA
Pametanumoruludih
13:59 24.06.2024.

Covjek rodjen u Americi. Ne govori ni rjeci Hrvatskog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije