Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVAJAČ EUROPA LIGE

Pašalića pitali je li Papa spominjao Hajduk. Njegova reakcija govori sve

Rijeka: Hrvatska i Latvija igraju kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2024
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
05.06.2024.
u 19:20

"Za sada još nismo pratili protivnike iz skupine. Pripremamo se za Portugal, a nakon njih prva iduća utakmica je protiv Španjolske. Stvarno moramo ići utakmicu po utakmicu", rekao je Mario Pašalić

Hrvatska nogometna reprezentacija je u ponedjeljak u prijateljskoj utakmici pobijedila Sjevernu Makedoniju (3:0), a u subotu ih čeka ogled s Portugalom (od 18.45). U srijedu su posjetili Vatikan gdje su imali priliku razgovarati s Papom Franjom. O tom putovanju, očekivanjima od prijateljske utakmice i grupne faze Eura 2024. govorio je hrvatski reprezentativac Mario Pašalić.

"Bila je to lijepa prilika za sve nas. Na mene je osobno ostavilo velik dojam. Bilo je jako lijepo i opušteno. Papa je opušten i nije formalan, čak se i našalio. Poseban osjećaj za cijelu reprezentaciju. Dobro je upoznat s nogometom i prati ga. Nije ni čudo obzirom da je Argentinac. Nadam se da će se ispuniti njegove riječi i da ćemo završiti prvi ili drugi", rekao je uvodno Mario Pašalić. Upitan je i je li Papa spominjao Hajduk, na što se samo nasmijao i slegnuo ramenima.

VIDEO Pašalić uoči velike utakmice: 'Papa Franjo prati nogomet. Rekao nam je da pobijedimo na Euru'

"Finale Europa lige bila je kruna čitave sezone. Cijeli europski put na kojem smo se susreli sa Sportingom pa pobjeda na Liverpoolu i uzvrat protiv Marseillea... Rekao bih da je čitav put bio dominantan i trofej smo zasluženo osvojili. Sretan sam i ponosan. Ovo je tek drugi trofej kluba, prvi europski", rekao je Pašalić o sezoni koja je završila osvajanje Europa lige protiv senzacionalnog Bayer Leverkusena. 

"Berat Gjimshiti, kapetan Albanije i jedan od ključnih igrača. Poznajem poprilično dobro obzirom da smo skupa već šest godina. On je tamo i godinu više. Ove sezone je bio posebno dobar i bio jedan od stožernih igrača. Imaju jako dobrog stopera", kazao je o protivnicima koji ih čekaju na Euru pa dodao:

"Svi smo živi i zdravi. Imali smo prvih par dana slavlja, sve je prošlo izvrsno. Čeka nas važna utakmica protiv Portugala, a nakon toga putujemo u Njemačku po ono po što smo došli. Protiv Portugala očekujemo jaku tešku utakmicu koji je tijekom povijesti bio jako težak protivnik. Dobro će nam doći prije utakmice protiv Španjolske da vidimo na čemu smo i treba li nešto korigirati."

"Za sada još nismo pratili protivnike iz skupine. Pripremamo se za Portugal, a nakon njih prva iduća utakmica je protiv Španjolske. Stvarno moramo ići utakmicu po utakmicu i pripremati se za svaku iduću. Nadam se da će utakmica protiv Španjolaca otići na našu stranu i da ćemo osvojiti tri boda", rekao je zaključno Pašalić. Vatreni će natjecanje započeti 15. lipnja protiv Španjolske, a nakon toga ih čekaju i utakmice s Albanijom i Italijom.

GALERIJA Papa Franjo primio Hrvatsku nogometnu reprezentaciju

 

Rijeka: Hrvatska i Latvija igraju kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2024
1/10

Komentara 15

BL
blekpanther
20:49 05.06.2024.

Posebno je pitanje bilo kako ona udruga NH vodi klub? Pašalić nije imao hrabrosti odgovoriti!

JF
Jure_Francetić
18:39 07.06.2024.

U vezi Pape i spominjanja Hajduka, sam Papa je rekao da će i dalje jedini čovjek u bijelom koji podiže pehar biti samo on.

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
19:39 05.06.2024.

Kvaka je što je Papa Franjo to isto rekao svim repkama, kad su došle pokloniti mu svoj nacionalni dres.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije