Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA WIMBLEDONU

VIDEO Potez ukrajinske tenisačice zgrozio je sve, suparnica nije mogla vjerovati što se događa

Wimbledon
Foto: Isabel Infantes/REUTERS
1/3
04.07.2024.
u 08:17

Sudeći po reakciji Gračeve, koja je očekivala da će joj Jastremska dati ruku, i ona je ostala iznenađena potezom Ukrajinke.

Ukrajinka Dajana Jastremska pobijedila je francusku predstavnicu Varvaru Gračevu s 2:1 u setovima u meču 2. kola Wimbledona. Ne bi to bila neka senzacionalna vijest, Jastremska je i bila favoritkinja u sudaru 27. i 70. igračice sa svjetske rang-liste. Trajao je meč čak dva sata i 36 minuta, a Jastremska je sve riješila tek u tie-breaku trećeg seta, uzevši ga sa 10:5.

No, bitnije za ovu priču je ono što se dogodilo nakon završetka meča. Jastremska se ni ovoga puta nije rukovala sa suparnicom na mreži, a time je nastavila tradiciju koju je započela otkako je krenula teška svakodnevica na relaciji Rusija - Ukrajina.

Varvara Gračeva nastupa pod francuskom zastavom, no rođena je u Moskvi, a budući da se i sama ne slaže s politikom Rusije u pogledu Ukrajine, zatražila je francusko sportsko državljanstvo. No, iako se protivi ratu, pucnjavi i svemu onome čemu u sportu nema mjesta, Gračevoj ni to nije "pomoglo" kod Jastremske, koja očito ne gleda stajališta ljudi, već samo u kojoj su zemlji rođeni.

Sudeći po reakciji Gračeve, koja je očekivala da će joj Jastremska dati ruku, i ona je ostala iznenađena potezom Ukrajinke. Inače, Jastremska već dvije godine i izvan teniskih terena vodi kampanju za to da se ruske sportašice i sportaše izbaci iz svih natjecanja. 

Ključne riječi

Komentara 52

HA
Hary3
10:06 04.07.2024.

Tko je to šokiran? Smanjite malo doživljaj.

HA
Hary3
10:01 04.07.2024.

I što je tu sporno?

CO
cotoletta
12:41 05.07.2024.

svi ruski trolovi su u šoku i zgroženi, što se vidi po komentarima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije