NE IZGLEDAJU DOBRO

Vrijeme je da se upale alarmi u Dinamu! Evo koji su najveći Bjeličini problemi uslijed velike krize

Osijek porazio Dinamo na Maksimiru 4:2 u derbiju 11. kola SuperSport HNL-a
Luka Stanzl/PIXSELL
28.10.2024.
u 10:45

Da, ima Bjelica i puno krilnih igrača, ali njih uglavnom više ne koristiti ili ih koristi jako malo jer nisu imali očekivani učinak. Dinamo više nema pravo na kiks u HNL-u želi li bar pokušati dostići Splićane, a problemi koje imaju plavi nisu bezazleni i nastave li prosipati bodove neće im ni atomsko proljeće biti dovoljno da se vrate na vrh.

Prošlogodišnji scenarij za Dinamo je sad velika želja. Naime, i prošle su sezone plavi zaostajali u prvenstvu pa su, nakon što su završili svoj europski put, stisnuli gas i ostavili svoje suparnike poprilično iza sebe. I sad tonovi nade u takav scenarij dolaze iz Maksimira, ali ne bi se trebalo u to previše uzdati. Današnji Hajduk je puno ozbiljnija momčad, utakmice koje je nekad gubio danas pretvara u tri boda, dobio je na velikoj stabilnosti s Ivanom Rakitićem, a Gennaro Gattuso složio je borbenu momčad i radi odličan posao iako se na njegov dolazak gledalo čak i posprdno.

No, znao je uzeti uzde u ruke i Hajduk sad izgledao kao ozbiljna momčad koja ima iza sebe poučak. I prošle su sezone krenuli dobro pa se utopili u svaojoj euforiji koju talijanski trener sad neće dopustiti. Dakle, porazom od Osijeka plavi su zaostali sedam bodova i nikako ne izgledaju dobro. Uz to, Dinamo sad igra Ligu prvaka, daleko zahtjevniju od Konferencijske lige koju je prošao i s osrednjim pa i užasnim utakmicama. Potrošnja će sada biti puno veća i sigurno će trajati do kraja siječnja, a Dinamo ipak nema kadar igrača kojeg bi Bjelica u cjelosti mogao rotirati. 

GALERIJA Osijek srušio Dinamo u Maksimiru

Osijek porazio Dinamo na Maksimiru 4:2 u derbiju 11. kola SuperSport HNL-a
1/33

Pokazalo se to protiv Osijeka, kad na terenu nije bilo Ristovskog i Thephilea koji uvijek ginu i kad ne igraju dobro, plava obrana na na mukama. Mmaee i Bernauer su loši i previše griješe, a kad se na to nasloni i loše izdanje vezne linije koja je poklanjala lopte Osijeku i sama sebe kažnjavala, onda je jasno da plavi moraju napraviti nekakav zaokret. Nekoliko smo puta spomenuli da plavi imaju problem kad igraju protiv defenzivno postavljenog suparnika, a sad se pokazalo da im ne odgovara ni otvoreniji suparnik kakav je bio Osijek.

Doduše, ne potpuno otvoren, ali s receptom kojeg je Dinamo koristio u Europi, gustom sredinom i dobrom tranzicijom. I kad onda još Baturina pokloni nekoliko lopti na sredini terena, kad Sučić nije na svojoj razini, kad svi gube lopte, a nemaju protoka igre prema naprijed, jasno da plavi nisu mogli do plijena. Pa u drugom poluvremenu kad je trebalo stizati rezultat nisu napravili niti jednu već priliku za pogodak.

VEZANI ČLANCI:

Bjelici sad neće biti lako, od četiri stopera dva nisu u formi (Mmaee i Bernauer), u veznoj liniji nema igrača koji mogu kvalitetno zamijeniti Baturinu i Sučića kad nisu u formi, kad ima samo jednog zdravog napadača onda je teško biti optimist pred nastavak teške sezone i vjerovati da se baš sve može nadoknaditi na proljeće. Da, ima Bjelica i puno krilnih igrača, ali njih uglavnom više ne koristiti ili ih koristi jako malo jer nisu imali očekivani učinak. Dinamo više nema pravo na kiks u HNL-u želi li bar pokušati dostići Splićane, a problemi koje imaju plavi nisu bezazleni i nastave li prosipati bodove neće im ni atomsko proljeće biti dovoljno da se vrate na vrh. A od naslova prvaka žive jer on vodi u Ligu prvaka, čak je moguće da tamo uđu izravno bez kvalifikacija zbog svog koeficijenta.
Dakle, već je sad vrijeme za alarme u Maksimiru, njihovo kasnije paljenje moglo bi biti – prekasno.

Ključne riječi

Komentara 12

KR
Krasnojarsk
11:51 28.10.2024.

Može se primjetiti da Dinamo najčešće daje 2 gola po utakmici. Samo je pitanje s druge strane koliko će protivnicki igrači biti raspoloženi odnosno koliko će dinamova obrana propuštati i dobiti golova.

Avatar kozorog
kozorog
12:17 28.10.2024.

ako dinamo ne bude imao problema, kakvo će nam prvenstvo biti, nezanimljivo. zato, nek i dalje u dinamu imaju 'probleme', barem ćemo na kratko imati osjećaj neizvjesnog prvenstva. sve ovo je zbog dosta novca, očekivanja da će netko drugi u ekipi riješiti ,da obrana neće griješiti, da golman bude branio sve, a to se ne događa. zec nema pojma o vođenju kluba, da ima uspio bi u grčkoj, a od tamo je potjeran baš kao zec. ako pažljivo gledate, vidjeti možete da boysi spuštaju brojnost i podršku... ali posebno veseli da igrači nakon tekme odu malo do navijača... nek i oni, igrači, osjete kakvi osjećaji preplave hajdukove igrače kad se tamo crvene.. a drugo, baš čuo u kafiću, veli neki purger dalmatincu studentu, kad im ovaj spustio dinamovu lošu igru, malo navijača, da on to razumije, nije isto planirati pratiti svoj klub po zapadnoj europi, njemačkoj, francuskoj, italiji, španjolskoj, kao dinamovci, ili pak znati 7. plasiranog u kazahstanskom prvenstvu, znati nabrojiti prvih 10 ekipa malte, igrače 3. kluba iz gruzije, kao što znaju svi u torcidi. nakon minute tišine, svi se nasmijali, i mislim da su spojili stolove i da još piju.

MA
majeltomoguce
11:46 28.10.2024.

Istu grešku koju je radio Jakirović - čak još i gore! Dakle nakon one teške utakmice u Salzburgu Bjecica mrtav-hladan pošalje Sučića i Baturinu od prve minute i protiv Osijeka?!?!? Sučić bio mrtav - to nije bilo na razini prve lige - jednostavno ne može se tako brzo oporaviti! A na klupi mu, kao zapete puške, čekaju Kačevenda i Stojković koji bi ih ionako trebali zamjeniti naredne sezone! Kako ne shvačaju da će ti igrači u HNL-u igrati puno slabije i da se time reskiraju ozlijede????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije