JEDINI NA INtermedijima

Webber: Bio sam “crna ovca” u kvalifikacijama

Mark Webber (Australija) Red Bull Racing Renault
Pixsell
03.04.2010.
u 13:56

Australski vozač Mark Webber najbolje se snašao u subotnjem kišnom kaosu u Maleziji, osiguravši prvo startno mjesto u sutrašnjoj utrci za Veliku nagradu Malezije.

Red Bullov je pilot donio hrabru i riskantnu odluku da u posljednjim trenucima treninga s kišnih guma pređe na “intermedije”, što mu je na kraju donijelo čak 1.3 sekunde bolje vrijeme od drugoplasiranog Nice Rosberga u Mercedesu.

No, australski F1 vozač je sve zasluge skromno prebacio na momčad, posebno na trkaćeg inženjera Ciarona Pilbeama.

- Na nekim je dijelovima staza bila dovoljno suha za “intermedije”, na drugima je bio veliki rizik voziti s takvim gumama. Nisam znao da sam jedini u posljednjoj kvalifikacijskoj rundi na “intermedijima”, čini se da sam bio “crna ovca” - našalio se Webber i okrenuo se nedjeljnoj utrci.

- U prve dvije utrke u nedjelju nismo bili dobri. Ali, dečki su naporno radili na ispravljanju problema. Sutrašnja je utrka dugačka, svašta se može dogoditi u ta dva sata, zato na sve moramo biti spremni - zaključio je Australac.

Njegov momčadski kolega Sebastian Vettel, koji će u Maleziji startati treći, na prve je dvije utrke ove sezone imao “pole position”, ali je tijekom samih utrka imao velikih problema s bolidom, tako da je u Bahrainu bio četvrti, a u Australiji nije ni uspio doći do cilja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije