Zagrebovi prigovori

Zagreb: Zakinuti smo za penal i dva crvena!

\'16.10.2010., stadion Maksimir, Zagreb - Utakmica 11. kola 1. HNL izmedju Lokomotive Zagreb i NK Varazdin. Samir Toplak, Ivo Krecak.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL\'
Davor Puklavec/PIXSELL
18.02.2013.
u 16:55

Vodstvo kluba NK Zagreb odlučilo podnijeti prigovor na suđenje utakmice Splita i Zagreba, što nije prvi put u sezoni.

Prigovor je upućen predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru, gospodi Ivanu Peraiću, povjereniku za određivanje sudaca na utakmicama Prve HNL te gospodinu Kukiću, predsjedniku komisije nogometnih sudaca. Prigovor se odnosi na neke detalje suđenja glavnog suca utakmice Ivana Krečaka, kao i pomoćnih sudaca Gorana Perice te Robija Kezelea i četvrtog suca Lukše Klaića.

Prigovor upućen gospodinu Peraiću prenosimo u cijelosti:

– Nedodijeljeni crveni karton igraču Denisu Glavinu u 16. minuti, nakon što je napravio teški prekršaj nad Medićem koji je bio u punom trku. Po pravilima nogometne igre, jasno je izrečeno da igrač koji koristi pretjeranu snagu s opasnošću da uzrokuje povredu mora biti isključen.

– Nedosuđeni prekršaj (jedanaesterac) i nedodijeljeni crveni karton Denisu Glavini, a kao posljedica zbivanja u 58. minuti. Tada je igrač Zagreba Abdurahimi, vodeći loptu na desnoj strani, ušao u 16-erac kada ga je igrač Splita Glavina udario desnim laktom u lice, tako zaustavivši protivnika. Prekršaju je svjedočio i pomoćni sudac Kezele pa zato još više čudi što tom prigodom ništa nije dosuđeno.

– Nedodijeljen crveni karton igraču Križancu zbog izgledne šanse za gol nakon što je u 79. minuti igrač Zagreba Mitrović šutirao desnom nogom i bio u prigodi realizirati pogodak. Međutim, Križanac je loptu zaustavio rukom da spriječi pogodak. Po svim nogometnim pravilima, ovo je crveni karton, a sudac koji je stajao 5-6 metara od akcije, dosudio je jedanaesterac i žuti karton.

– Žuti karton upisan nakon utakmice na štetu igrača Lovre Medića koji na terenu nije dodijeljen. Dogodilo se to tek nakon utakmice kada je delegat, po nalogu glavnog suca, unio u zapisnik da je dodijeljen žuti karton Lovri Mediću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije