VN ITALIJE

Zanimljivo će biti u Monzi: Leclerc starta prvi, a Verstappen tek kao sedmi

Italian Grand Prix
JENNIFER LORENZINI/REUTERS
Autori: Edi Džindo, Hina
10.09.2022.
u 18:09

LeClerc će startati prvi ispred Russella i dva McLarena, Norrisa i Ricciarda, svi oni su 'dobili' nekoliko pozicija na gridu zbog kazni za mijenjanje komponenti motora kod Verstappena, Sainza, Pereza i Hamiltona

Monežanin Charles Leclerc u Ferrariju startat će s prve pozicije u utrku za Veliku nagradu Italije koja će se voziti u nedjelju u Monzi, Ferrarijevom domaćem terenu.

Društvo u prvom redu pravit će mu Britanac George Russell (Mercedes) iako je drugo vrijeme u kvalifikacijama ostvario aktualni svjetski prvak i vodeći u ukupnom redoslijedu ovogodišnje SP-a Nizozemac Max Verstappen (Red Bull). No, kako je Verstappen mijenjao motor, kažnjen je s pet pozicija te će krenuti sa sedmog mjesta, odnosno iz četvrtog reda.

Veliku priliku imat će momčad koja je prošle sezone šokantno osvojila prvo i drugo mjesto u Monzi, McLaren. Lando Norris i Daniel Ricciardo su odradili kvalifikacije kao sadmi i osmi, ali će zbog mijenjanja motora drugih vozača startati kao treći i četvrti, iz drugog reda.

Osim Verstappena, zbog kazni povodom promjena u motoru pozicije iz kvalifikacija su izgubili Verstappenov momčadski kolega Sergio Perez koji će startati kao deseti, Alpineov Esteban Ocon koji će startati kao 12., Alfa Romeov Valterri Bottas (15.), Haasovi Kevin Magnussen (16.) i Mick Schumacher (17.), Ferrarijev Carlos Sainz (18.)Mercedesov Lewis Hamilton (19.) te Alpha Taurijev Yuki Tsunoda (20.).

Utrka za VN Italije na programu je od 15 sati u nedjelju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije