Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slalom u mariboru

Zettel osvojia Zlatnu lisicu, Fleiss 24.

Kathrin Zettel
Pixsell
17.01.2010.
u 10:47

Austrijska skijašica Kathrin Zettel dvostruka je pobjednica utrka Svjetskog kupa u Mariboru. Nakon što je u subotu pobijedila u veleslalomu, u nedjelju je bila najbolja i u slalomu.

Zettel je iskoristila veliki peh svoje sunarodnjakinje Marlies Schild koja je bila u uvjerljivom vodstvu nakon prve vožnje.

Imala je čak sekundu i devet stotinki prednosti pred Zettel i u drugoj je vožnji trebala samo rutinski odraditi posao. No, nagazila je jedna vrata i morala je odustati, ostavši tako bez bodova, kao i u Zagrebu.

Zettel, drugoplasirana nakon prve vožnje, uspješno je u drugom “poluvremenu” obranila prednost protiv najveće senzacije utrke, domaće predstavnice Tine Maze. Slovenka je bila deveta u prvom laufu, ali je u drugom briljirala i na kraju se prvi put u karijeri popela na postolje u slalomu. Sada joj plasman među najbolje tri nedostaje još samo u kombinaciji. Zettel, koja je na kraju imala 71 stotinku prednosti pred Maze, došla je, pak, do pobjede osmi put u karijeri.

Treće je mjesto na Pohorju pripalo Njemici Mariji Riesch koja je na taj način preuzela i vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Prestigla je Amerikanku Lindsey Vonn koja nije uspjela završiti prvu vožnju.

Nika Fleiss je slabije odvozila drugi lauf. U prvoj je vožnji bila 21., da bi u drugoj u cilj ušla sedma s 81 stotinkom zaostatka za tada vodećom Manuelom Mölgg. Do kraja je pala na 24. mjesto s 3.43 sekunde zaostatka za Zettel. Podsjetimo, Ana Jelušić se nije uspjela plasirati u drugu vožnju, u prvoj je bila tek 36., dok Matea Ferk nije završila utrku.

Svjetski kup, slalom Maribor (žene), rezultati:

1. Kathrin Zettel (Aut) 1:42,71

2. Tina Maze (Slo) +0.71

3. Maria Riesch (Njem) +1.28

4. Susanne Riesch (Njem) +1.36

5. Sandrine Aubert (Fra) +1.72

...

24. Nika Fleiss (Hrv) +3.43

...

Poredak u slalomu u Svjetskom kupu:

1. Maria Riesch (Njem) 433

2. Kathrin Zettel (Aut) 410

3. Sandrine Aubert (Fra) 361

...

12. Ana Jelušić (Hrv) 130

31. Nika Fleiss (Hrv) 36

...

Ukupni poredak u Svjetskom kupu:

1. Maria Riesch (Njem) 922

2. Lindsey Vonn (SAD) 894

3. Kathrin Zettel (Aut) 829

...

36. Ana Jelušić (Hrv) 130

75. Nika Fleiss (Hrv) 36

...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije