ZLATAN IBRAHIMOVIĆ:

Mogu sve sam! Ja mogu igrati na svih 11 pozicija u momčadi

Zlatan Ibrahimović
Foto: Press Association/Pixsell
16.11.2015.
u 14:52

Protiv Danske (2:1) zabio je švedski kapetan 412. gol u 750 utakmica, a karijeru je započeo kradeći bicikle, jer je bio lijen pješačiti na treninge

Kradljivcu bicikala, švedskom nogometnom superstaru Zlatanu Ibrahimoviću (34), koji je otvoreno priznao kako je kao klinac "posuđivao bicikle iz potrebe" jer je bio lijen pješke svakodnevno ići deset kilometara na trening juniora Malmöa, susjedi su, vjerujemo, davno oprostili. Iza sina doseljenika Šefika iz Bijeljine (BiH) i Jurke iz Škabrnje (Hrvatska) impresivna je karijera, a u subotnjem skandinavskom derbiju s Danskom (2:1), koju su prvi put pobijedili, dojurio je do jubilarne, 750. utakmice i 412. gola. Važnije, čini se da će ih odvesti i na EP.

Danska nam je zabila gol, ali to ništa ne znači – kaže Zlatan.

Ibra 9, Messi 8, Ronaldo 5

Šveđani ga obožavaju, a najboljim nogometašem svoje zemlje proglasili su ga novinari Aftonbladeta deset puta u posljednjem desetljeću, samo mu je jednom titulu uzeo Fredrik Ljungberg. Messi je tu nagradu u Argentini dobio osam puta, a Ronaldo u Portugalu pet puta. U izboru Večernjeg lista za najboljeg hrvatskog nogometaša, u tom su razdoblju Ibrine dominacije izabrana čak petorica (Modrić četiri puta, Olić i Mandžukić po dva puta, te jednom Eduardo i Rakitić)! No, medalja ima dvije strane, jer iako je klasu iznad svih ne može sve sam.

– Mogu! Ja mogu igrati na svih 11 pozicija u momčadi – kaže Zlatan, koji je u posljednjih devet utakmica za Švedsku postigao devet golova.

Supruga i djeca na sigurnom

Kritičari pak tvrde da švedski napadač što je stariji sve više golova postiže s bijele točke.

– Godine me ne brinu. Ja sam poput automobila, što sam više na cesti, performanse su mi sve bolje – kazao je Ibrahimović.

Na stranu odluka o putniku na EP 2016., o čemu će Šveđani kod Danaca odlučivati u utorak u uzvratu, on će se ovaj tjedan vratiti u Pariz, gdje igra za PSG.

– Strašno je to što se događa. Teško mi je bilo igrati, stalno sam razmišljao o tome što se događa u Francuskoj. Nevjenčana supruga Helena (45) i moja dva sina Maximilian (9) i Vincent (7) su na sigurnom, a ostajemo u Parizu! – rekao je Ibra.

Rezultati prvih utakmica doigravanja za EP 2016. u Francuskoj: Norveška – Mađarska 0:1, BiH – Irska 1:1, Ukrajina – Slovenija 2:0, Švedska – Danska 2:1.*

Komentara 2

Avatar lobelzg
lobelzg
19:07 16.11.2015.

...ma ti znas i ime ne znanog junaka! panju nosati...

DS
dsimeone
16:24 16.11.2015.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ POSJETITE: http://diego-simeone.blogspot.hr ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije