DOBIT ĆE PRILIKU

Zvijezda vatrenih otkrila koji je savjet dobio novi igrač u reprezentaciji: 'Neka uči od njih dvojice'

Na veselje najmlađih okupila se reprezentacija u Zagrebu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
04.09.2024.
u 20:42

I da imaju 50 godina, Cristiano Ronaldo i Luka Modrić mogu nešto napraviti na terenu, kaže Borna Sosa

Novi lijevi branič Torina Borna Sosa (26) posljednji put punu je, 90-minutnu minutažu u službenoj utakmici reprezentacije imao još u studenome 2023. godine, kada je njegov centaršut na glavu Budimira otvorio Hrvatskoj vrata Europskog prvenstva. Za novi uzlet Sosine karijere važan je bio prelazak iz Ajaxa u Torino.

– Stvarno sam zadovoljan što sam promijenio klub. Prelijepo mi je u Torinu, bit će jako dobra sezona, odlično smo počeli sa sedam bodova u tri utakmice. Za mene je ovo preporod – istaknuo je Sosa pa nastavio:

Novi ciklus, nova priča

– Ozračje u reprezentaciji je dobro, novi ciklus, nova priča. Izbornik je pričao i bio u pravu, dosta je toga novo u odnosu na Euro. Dvojica su se igrača oprostila, imamo i dosta ozljeda. Ulazimo u ovaj ciklus kako bismo pronašli nova rješenja, imamo nekoliko zanimljivih opcija i ideja za Portugal, nadam se da će ciklus biti pozitivan i dobar. To nam je jako važno, radimo pripremu za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. U te dvije godine moramo stvoriti što bolju momčad. Nadam se da ćemo izgledati bolje nego na Euru, tamo po meni nismo izgledali loše, ali nismo imali sreće, koja je potrebna. Da, nismo bili savršeni, moramo bolje, tome težimo cijeli ovaj tjedan.

Kako gleda na pojavu gotovo 40-godišnjega Cristiana Ronalda u sastavu Portugala.

– Cristiano Ronaldo je priča za sebe. Toliko je toga uspio u nogometu i životu, teško je reći išta negativno za takvog igrača. Mi imamo Luku, Portugalci Cristiana Ronalda, oni donose kvalitetu na teren. Preiskusni su da ih ikad podcijeniš. I da imaju 50 godina, mogu nešto napraviti! – dodao je Sosa.

FOTO Ovdje živi hrvatska elita: U nestvarnom luksuzu u centru Zagreba uživaju Dalić, Kramarić, Petir...

Na veselje najmlađih okupila se reprezentacija u Zagrebu
1/22

Mladoga veznjaka Real Sociedada Luku Sučića pitali smo koja je najveća snaga reprezentacije.

– Najveća snaga reprezentacije je zajedništvo u reprezentaciji – odgovorio je Luka.

Očekujem šest bodova

Kako se u reprezentaciji snašao vaš bratić Petar?

– Svi su ga dobro prihvatili, sad je na njemu da radi, čeka priliku i uči. Prvi je put s nama, sad se mora dokazati na svakom treningu. Dobit će priliku. Savjet? Rekao sam mu da daje maksimum i da uči od velikih igrača kao što su Modrić i Kovačić.

Koji su ciljevi protiv Portugala i Poljske?

– Cilj je pobijediti u obje utakmice. Bit će teško gostovanje u Portugalu, ali nadam se osvajanju šest bodova. Ja sam dobro, sretan sam što sam u reprezentaciji. Novi klub? Tek je početak, trebat će vremena, ali svi su me odlično prihvatili, osjećam se ugodno u novoj sredini – dodao je 21-godišnji Luka Sučić, igrač s vrlo malom minutažom ove sezone u Real Sociedadu.

Naime, u četiri utakmice španjolskog prvenstva odigrao je samo sedam minuta u prvom kolu, u utakmici protiv Rayo Vallecana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije